Kunst en Vrijheid in de binnenstad

13/09/2020

Voorafgaand aan de Kunstroute  op 3  en 4 oktober 2020 stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In verschillende winkels is minimaal één kunstwerk van een kunstenaar te zien. Dit jaar is het thema van de etalageroute Vrijheid. Kunstenaars hebben hun best gedaan om in dit thema een werk tentoon te stellen. Vanwege het thema Vrijheid werd de opening verricht door Wil Rijswijk, lid van het 4 en 5 mei comité Purmerend en secretaris van de Vereniging Historisch Purmerend.

Wil Rijswijk: “Op 5 mei 1945 is Nederland bevrijd, na vijf zware oorlogsjaren. De vrijheid werd overal gevierd, en in de Peperstraat werden meteen de vlaggen uitgehangen. Maar ook ik deze periode zijn we gebonden aan regels, vanwege een virus dat ons ernstig belemmerd in onze vrijheid. Vrijheid is het doen en laten van wat je wilt en je eigenkeuzes maken.” Er is een route uitgezet om alle kunstwerken te bewonderen en al wandelend langs de etalages kunnen geïnteresseerden zich voorbereiden op de Kunstroute in oktober. Bij de deelnemende winkels liggen wandelroutekaartjes voor de Etalageroute en tevens routeboekjes voor de Kunstroute.

Kennismaken

Paula Eradus

Op 3 en 4 oktober 2020 zal de jaarlijkse veelzijdige en kleurrijke Kunstroute plaats vinden in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod in de diverse disciplines van de beeldende kunst. Bezoekers maken kennis met kunstenaars uit Purmerend en directe omgeving, zowel persoonlijk als met hun werk, in hun ateliers of op een gastlocatie. De grote di­versiteit en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn of haar fa­voriete kunstvorm. 

Wil Rijswijk, kunst in etalage

Wil Rijswijk

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *