Kop West groeit met de dag

30/10/2018

Eerste paal Pleinbuurt

De bouw op Kop West vordert gestaag en ook bij grote projecten is de afbouw in volle gang. De grote bouwkranen bij Mount Michel en Carré zijn inmiddels afgebroken en de laatste muren worden gemetseld. De zelfbouwwoningen van de Tuitemannen aan de Nieuwe Singel en Segers aan de Kanaaldijk, beiden bewoners én bouwers, naderen hun voltooiing en de nog lege plekken worden opgevuld. De twintig kavels voor zelfbouwwoningen aan de Pleinbuurt zijn in optie genomen en onlangs is de eerste paal geslagen.

Het gezondheidscentrum, met onder andere huisarts- en fysiotherapiepraktijk, wordt waarschijnlijk het eerst opgeleverd. Hierbij komen 21 RTL- appartementen, dat staat voor Ready to live en zijn bedoeld voor starters. In het naastgelegen Carré komen 32 koopwoningen, zowel eengezinswoningen als appartementen. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke (semi) openbare ruimte waar de bewoners en hun bezoekers op maaiveld de auto kunnen parkeren. Oplevering is gepland eind 2018.
Mont Michel, bij de rotonde Neckerstraat/Wolgalaan, bestaat uit een appartementencomplex met 74 vrije sector huurwoningen en 85 gebouwde parkeerplaatsen. De oplevering wordt verwacht medio 2019. Tussen Mont Michel en Pleinbuurt komt De Stadstuinen, een project met 62 eengezinswoningen. De parkeergarages zijn inmiddels gereed en de eerste woningen worden geplaatst.

Mont Michel

Woonmatch
In de bocht van de Wolgalaan worden 66 sociale huurappartementen gebouwd.  Het betreft studio’s en twee- en driekamerwoningen. Er worden 29 woningen verhuurd aan Purmerendse jongeren tot 26 jaar. De overige woningen zijn geschikt voor zowel starters als één- en tweepersoonshuishoudens. Oplevering waarschijnlijk begin 2019. Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet je ingeschreven staan bij www.woonmatchwaterland.nl. De woningen worden eind 2018 gepubliceerd op Woonmatch en volgens de normale toewijzingsregels toegewezen. Minimaal 29 woningen worden aangeboden met jongerenkorting. De overige woningen worden doelgroep onafhankelijk toegewezen.

Tuitemannen

 

 

 

 

 

 

 

De Stadstuinen

Gezondheidscentrum

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *