Koninklijke onderscheiding voor zeven Purmerenders

26/04/2022

Dinsdagochtend kwamen zeven Purmerenders nietsvermoedend naar het gemeentehuis, maar hadden bij binnenkomst al snel in de gaten dat er ‘iets anders’ aan de hand was. Familie, kennissen en vrienden stonden al te wachten en toen viel voor de ‘slachtoffers’ het kwartje. De reden voor de uitnodig om naar het gemeentehuis te komen bleek een smoes en voor ze het goed en wel in de gaten hadden stonden ze in de spotlights oog in oog met de burgemeester.

De gedecoreerden zijn:

De heer S. de Boer. Lid in de orde van Oranje Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger voor koepelorganisatie Vrijwillige Weidevogelbescherming in de provincie Noord- Holland.

Dhr. Tjeng Pin Chi

De heer Tseng Pin Chi. Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn actieve inzet voor lokale goede doelen. Vrijwilliger in Terneuzen bij controle en contacten met Chinese scheepsbemanningen en jarenlang actief bij de Federatie van Chinese verenigingen in Nederland.

De heer Johannes Cornelis Maria Erkamp. Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten aan de maatschappij als lid van de PvdA Beemster en als vrijwilligerbij het Repaicafé.

Mevrouw Jozepha Maria Theresia van der Kolk-Regtien. Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet als vrijwilliger bij het Rode Kruis. 

Dhr. J. Stroober

De heer Josephus Stroober. Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn aandeel als vrijwilliger binnen Biljartvereniging Jong Purmerend in regio Zaanstreek-Waterland.

De heer Roy Errol James Sutherland. Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange vrijwillige inzet als oud oorlogsveteraan voor andere veteranen.

De heer Jacobus Cornelis Maria Tuijp. Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn bijzondere plaats in de Beemster gemeenschap.

 

Dhr. J. Erkamp

Mevr. vd Kolk-Regtien

 

 

 

 

 

 

Dhr. R. Sutherland

Dhr. J. Tuijp

 

 

 

 

 

S. de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.