Komt Sinterklaas ook dit jaar naar Purmerend?

10/11/2015

Pag. 1 een beetje eng sint (4)Nog een paar nachtjes slapen en vele kinderen staan weer met bonzend hart te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Na de grote boot vol met vrolijke Pieten komt de stoomboot uit Spanje binnenvaren. Zo gaat het al vele jaren, maar zal Sinterklaas, vanwege bezuinigingen en vaak slecht weer, ook dit jaar Purmerend bezoeken?

De wijkkranten Weidevenne en Centrum stuurden hun sterreporters Denise en Iris met een grote zak wortels voor Americo naar Spanje voor een verhelderend gesprek met de sint. Na een lange treinreis moesten ze in Madrid toch even zoeken, want er stonden nergens wegwijsbordjes naar het huis van Sinterklaas.

Sint weet alles

Na veel vragen en kilometers lopen, stonden ze eindelijk bij de sint op de stoep. Voordat ze konden aanbellen ging de deur al open en op de verbaasde blik van de reporters zei de sint “Ik wist dat jullie onderweg waren, want ik weet natuurlijk alles.”  Als snel zaten ze gezellig aan de chocolademelk met taai en speculaas en vroegen de sint of hij dit jaar weer naar Purmerend komt. Sinterklaas keek hen verbouwereerd aan en zei “waarom stellen jullie van die rare vragen? Ik kom toch ieder jaar naar jullie mooie stad . Het is elke keer weer een feest om de burgemeester, de hulpburgemeesters en zoveel vrolijke kinderen op de kade en de Koemarkt te zien.”

 

Grote boek

Onder het wegwerken van een grote bak versgebakken pepernoten babbelden ze gezellig verder. Denise mocht zelfs even in het grote boek kijken en zag daarin een paar bekende namen voorbijkomen. Ze moest echter beloven er niets over te zullen verklappen. De sint vertelde waarom hij zo graag naar Purmerend komt. “Natuurlijk voor al die lieve kinderen, maar ook omdat het er zo gemoedelijk aan toe gaat. Ik heb gehoord dat een grote ploeg enthousiaste vrijwilligers weken in de weer is om alles voor te bereiden en op de dag zelf zijn ze ook allemaal present om er een mooi feest van te maken. Alles wordt voor me geregeld en de Pieten hoeven alleen maar te zorgen dat de cadeautjes bij de kinderen komen.

 

Buikpijn

Ze proefden nog een stukje marsepein en een chocoladeletter, namen een advocaatje met slagroom en gingen richting de stal met de zak wortels, waar Americo wel raad mee wist. Daarna was het tijd om afscheid te nemen en uitgezwaaid door de sint werden de reporters met een grote taaipop onder de ene arm en een doos borstplaat onder de andere arm, door de hoofdpiet in de bakfiets teruggebracht naar het treinstation. De intocht zal weer een groot feest worden, maar of Denise en Iris en bij zullen zijn is nog de vraag. Ze hebben een beetje last van buikpijn.

 

————————————————————————————————————————-

 

Neem de fiets

Sinterklaas komt op zondag 15 november om 13.30 uur Purmerend binnenvaren. Om parkeeroverlast in de omgeving zoveel mogelijk te beperken, is het advies om gebruik te maken van parkeergarage ’t Lammetje, het parkeerterrein naast het oude postkantoor of dat aan Kanaalstraat. Of nog beter, neem de fiets. De route die Sinterklaas volgt, is voor alle verkeer afgesloten. Dit geldt ook voor  de Sluisbrug.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *