Komt een vrouw bij de h@cker

12/02/2021

In deze tijd is het actueler dan ooit; waarom zijn onze gegevens zo interessant voor cybercriminelen? En hoe kun je er zelf voor zorgen dat jouw gegevens uit handen blijven van een kwaadwillende? Om deze vragen te beantwoorden heeft de Bibliotheek Waterland op 25 februari de schrijfster Maria Genova uitgenodigd voor een online presentatie over identiteitsfraude, internetoplichting en slimme apparaten. In deze praktische presentatie neemt schrijfster Maria Genova je mee in de wereld van de cybercriminelen.

Waarom is iedereen van ons interessant? En wat doen de meeste mensen zo fout dat ze een makkelijk slachtoffer zijn? Deze presentatie is ook toegankelijk voor digibeten en vol met praktische tips. Hoe onthoud je honderd verschillende wachtwoorden? Hoe herken je valse Whatsapp-berichten? Wat is de makkelijkste manier om computer en mobiel tegen hackers te beveiligen? Hoe kun je jezelf tegen identiteitsfraude beschermen? Wat zijn de voordelen en de gevaren van alle slimme apparaten, zoals slimme tv’s, robotstofzuigers en slimme camera’s? Dit zijn slechts een paar van de vragen die aan bod komen.

De presentatie is in handen van Maria Genova, schrijfster van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het prijswinnende kinderboek ‘What the h@ck!’. Meer info op www.mariagenova.nl. De lezing vindt plaats via Zoom op donderdag 25 februari van 19.30 – 20.30 uur. Inschrijven kan gratis via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda.

Deelnemers krijgen een dag voor de lezing een link om deel te nemen.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *