Koffie met taart en dan een nieuwe woning

29/02/2020

Vrijdag 28 februari is een feestelijke dag voor twee inwoners van Purmerend. Robert Oerlemans en Edwin Boerhoop krijgen eindelijk de sleutel van hun nieuwe woning. De twee gelukkige bewoners zijn door wethouder Thijs Kroese uitgenodigd voor een feestelijke sleuteloverdracht. Buurman Erol Savur (Kriti) ontvangt de genodigden en vele belangstellenden en voorziet iedereen van koffie en gebak. Na de speeches is het eindelijk zover, de eerste tijdelijke woningen in Purmerend worden in gebruik genomen.

Kroese:” We hebben hier lang op gewacht, deze woningen zijn hard nodig voor de vele mensen die met smart op huisvesting wachten. Als gemeente zijn we trots en blij dat we unaniem hebben besloten tot de bouw van deze woningen. In andere gemeenten durft men deze stap soms nog niet te zetten. De wachttijd in Purmerend kan oplopen tot twintig jaar en daarom ben ik erg blij dat deze woningen er nu staan en er ook nog eens tweehonderd bijkomen.”

Bas de Haan, Thijs Kroese en Carla van Harskamp (Camelot vastgoedbeheer)

WMO-loket
Locaties voor de nieuwe woningen zijn: Etserstraat, Karekietpark en Verzetslaan (bij McDonalds). Deze woningen zijn bestemd voor een kwetsbare groep Purmerenders. Het is de bedoeling dat zeventig procent van deze tijdelijke woningen wordt toegewezen via het WMO-loket. De overige dertig procent gaat via loting.

Modulaire woningen
De woningen aan de Kanaaldijk zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Firma De Meeuw plaatste in november de twintig woningen en een berging, waarna deze verder afgebouwd werden. Bas de Haan van Nezzt, geeft in zijn speech aan dat deze woningen zeker geen containerwoningen zijn, maar zogenoemde modulaire woningen of Tiny Houses, die in één week in de fabriek in Oirschot in elkaar gezet worden, waarna ze op transport gaan naar de locaties. Camelot Europe zal zorgen voor het beheer en onderhoud van deze woningen.

Zoeken
Voor Edwin, Robert en nog zes andere bewoners die vandaag de sleutel krijgen, maakt het allemaal niet meer uit: zij zijn dolblij en kunnen weer verder met hun leven op een mooie locatie. Edwin moest alleen nog even zoeken naar het juiste huisnummer, maar na vandaag zal dat geen probleem meer zijn.

De redactie van weidevenner.nl wenst alle nieuwe bewoners veel woonplezier.

 

 

 

 

 

 

Dronefoto: Regio Purmerend

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *