Klapperende tegels en vallende fietsers voorbij

29/10/2017

Het heeft even geduurd en veel bewoners hadden de moed allang opgegeven, maar het is nu toch echt gebeurt. Vijf jaar geleden werd het kruispunt Sluisbrug/Kanaaldijk aangepakt, in 2015 kwam de rotonde, verleden jaar is de Neckerstraat heringericht, en nu ligt er een compleet nieuwe weg met aansluitingen op Kop West en een mooi veilig fietspad. Tijdens een presentatie in 2016 gingen buurtbewoners in gesprek met ambtenaren en de uitvoerder firma Heijmans en na het bekijken van de tekeningen waren de meeste bewoners het wel eens; ‘de Neckerstraat wordt mooier en veiliger.’

Opschuiven
Herinrichting van het fietspad had nogal wat voeten in de aarde vanwege kabels, leidingen en boomwortels. Er waren drie varianten; asfalteren, het fietspad opschuiven naar de Neckerstraat of de Thorbeckekade inrichten tot fietsstraat. Enkele bewoners zagen een fietsstraat wel zitten omdat overlast gevende bomen dan zouden verdwijnen, maar anderen wezen op de vele duizenden (toer)fietsers die zomers voor onveilige situaties op de kade zouden zorgen, mede vanwege de dan veranderde parkeersituatie. Het fietspad opschuiven kreeg de meeste bijval. Bewoners konden daarna via een enquête hun voorkeur aangeven. Er volgde een tweede inspraakavond en uiteindelijk koos een grote meerderheid voor asfalteren en een hondenuitlaatpad.

Klapperende tegels 
De werkzaamheden zijn vrijwel afgerond en alles is volgens inspraak en afspraak verlopen. Ook de gevaarlijke bosschages, waar regelmatig ongelukken gebeurden, zijn verwijderd en voor gekapte bomen komen jonge exemplaren terug. Hondenuitlaters zijn zeer tevreden over de uitlaatstrook: “gelukkig geen armoedig schelpenpadje, maar een mooie strook waar ik veilig mijn hond(den) kan uitlaten.” Ook een andere bewoner is blij met het nieuwe fietspad: “zijn we eindelijk van de klapperende tegels en vallende fietsers af.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *