Kinderen op zwemles met financiële hulp via het Jeugdfonds

01/07/2022

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren vele kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk vaak nogal duur en voor sommige mensen niet te betalen. Daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Elk kind in Nederland moet veilig zijn voor het vele water in ons land. Zwemles is daarom van essentieel belang en mogen financiële problemen eigenlijk geen beperking zijn om alle kinderen hun zwemdiploma’s te laten halen..

Jarenlang daalde het aantal kinderen dat verdrinkt door niet of niet goed te kunnen zwemmen. Van die daling is sinds een paar jaar helaas geen sprake meer en gevreesd wordt voor een stijging, omdat kinderen, mede door corona, achterlopen met zwemlessen. Juist kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben minder vaak een zwemdiploma. Ouders lopen aan tegen de hoge kosten van zwemles en de vergoedingen vanuit gemeenten zijn niet altijd voldoende om al het lesgeld te betalen.

Ieder kind een zwemdiploma
Omdat ieder kind veilig moet kunnen leren zwemmen is het Jeugdfonds dit jaar gestart met het project ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’. Dit betekent dat het fonds nog meer mogelijkheden heeft dan normaal om kinderen financieel te helpen om op zwemles te gaan, met als doel om hun diploma(‘s) te halen.

Doe een aanvraag
Heeft of kent u een kind dat door financiële omstandigheden niet op zwemles kan of heeft moeten stoppen met zwemles? Doe een aanvraag bij het Jeugdfonds of laat de ouders weten dat het Jeugdfonds kan helpen. Kijk voor meer informatie op: www.jeugdfondssportencultuur.nl/noord-holland  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.