Kevin als driehonderdste vrijwilliger in het zonnetje gezet

22/01/2019

Een grote groep vrijwilligers, inmiddels meer dan driehonderd, zet zich in om Purmerend schoon te houden door middel van schoonmaakacties, zwerfvuil verwijderen of een prullenbak te adopteren. Onlangs meldde Kevin uit Purmer-Noord zich als driehonderdste vrijwilliger. De gemeente waardeert het werk van de vrijwilligers enorm en daarom kwam wethouder Eveline Tijmstra op dinsdag 22 januari Keven in het zonnetje zetten. Kevin en zijn ouders werden verrast met een grote taart en een cadeautje.

Kevin heeft het goede voorbeeld van zijn ouders overgenomen, want ook zij rapen regelmatig zwerfvuil in de eigen wijk. Ze doen dit niet alleen, want naast de vele vrijwilligers dragen ook anderen hun steentje bij. Bijvoorbeeld winkeliers, fastfoodbedrijven, medewerkers van bedrijven, flatteams, sportverenigingen en instellingen als Clup, Odion, Verzorgingshuis Jaap van Praag en Multicultureel Centrum Waterland. Ook verschillende scholen, waaronder het Clusius College, Jan van Egmond Lyceum, Da Vinci College en Bladergroen houden de omgeving schoon. Wethouder Tijmstra benadrukte het belang van deze Purmerenders: “Het is waardevol voor de stad dat vrijwilligers zich op deze manier inzetten. Zo zorgen we samen voor een schone stad. Ik vind het mooi om te zien dat Kevin’s ouders hem dit hebben meegegeven en dat zo de nieuwe generatie zijn steentje bijdraagt aan de leefomgeving in Purmerend.” Kevin liet het hele gebeuren gelaten over heen komen.”Het is toch heel normaal dat je de eigen omgeving schoonhoud.”

Hulp en informatie
De gemeente ondersteunt de vrijwilligers zo veel mogelijk met het verstrekken van hulpmiddelen en informatie. Inwoners die willen meehelpen om de stad schoner te maken, kunnen bij de gemeente grijpers, afvalzakhouders en hesjes aanvragen. Adoptanten van prullenbakken krijgen onder andere een pakket met sleutel, afsluitklep en papierknijper. Daarnaast vindt er jaarlijks een informatiebijeenkomst plaats om de vrijwilligers op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen vrijwilligers onderling ideeën uitwisselen.
Meer informatie over het schoonhouden van Purmerend, het adopteren van een prullenbak of het rapen van zwerfafval is te vinden op www.purmerend.nl/schoon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. Angela schreef:

    Wat top. Goed voorbeeld doet goed volgen.
    Ook bij obs Wheermolen houden we onze omgeving schoon.

  2. J farenhorst schreef:

    Goed bezig topper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *