Kees Kasbergen in de etalage

04/08/2021

Kees Kasbergen. Foto: Kunstcollectief Purmerend

Het PurmerendsMuseum en Kunstcollectief Purmerend presenteren sinds augustus 2020 maandelijks werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV / Museumwinkel aan de Peperstraat 35. De hele maand augustus is het werk van Kees Kasbergen te zien. Kees heeft al veel exposities op zijn naam staan en geeft cursussen en ééndaagse workshops in zijn atelier aan huis in de Weidevenne voor zowel kinderen als volwassenen. Meer werk van Kees is te zien op zijn website.

Kees is in 1946 in Weesp geboren, waar hij opgroeide in een gezin waar op cultureel terrein alleen muziek een zeer beperkte rol speelde. Na jaren van het zelf niet aandurven te gaan schilderen, kwam hij kunstenaar Jan Paul Hofman uit Amsterdam tegen, die hem zo ver kreeg bij hem les te nemen. Al direct werd het Kees duidelijk dat hij niet wilde tekenen of schilderen om een stilleven fotografisch vast te leggen, maar schilderen vanuit zijn gevoel.

Emotionele kracht
Kees toonde zijn werk op de Amsterdamse Vrije Kunst Academie AVKA in Amsterdam, met als resultaat dat hij aangenomen werd en dankzij een eindpresentatie op 11 juni 2004, behaalde hij het diploma ‘autonoom beeldende kunst’. Hij schildert hoofdzakelijk met acryl op papier, maar heeft ook enkele aquarellen gemaakt. Soms werkt hij met gouache of gemengde techniek. Uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht. Inmiddels heeft hij ook etsen op zijn naam staan.

Eerste opdracht
Kees Kasbergen had zijn eerste solo-expositie in 2000 bij Galerie Drie Swaenen in Wormerveer. Hij verkocht tijdens deze expositie werk aan particulieren uit Amsterdam en Purmerend en kreeg zijn eerste opdracht van een particulier uit Leiden. Ook bedrijven uit Leiden en Newtown (Pennsylvania USA) bezitten werk van Kasbergen.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *