Kantoren en appartementen aan de Steltloper 

20/01/2022

Voor nieuwbouw aan de Steltloper (strook grond aan de Wolgalaan tussen Rotterdamhaven en A7 in Weidevenne) was tot voor kort weinig belangstelling om te bouwen. Nu is er overeenstemming bereikt met ontwikkelaar Pakhuis Real Estate over de verkoop van grond en de ontwikkeling van een bouwplan voor een pand met kantoren en appartementen. Het worden zes middeldure doorstoomwoningen met een maximale huur van €1032,– en 13 vrije sector woningen met een maximale verkoopprijs van €257.500.  

Het college stelt de raad voor akkoord te gaan met de grondexploitatie en zo de realisatie van het project mogelijk te maken. Het voorstel werd op 13 januari besproken in de commissie Ruimte en deze adviseert akkoord te gaan met het voorstel. Donderdag 27 januari  staat het als hamerpunt op de agenda van de raadsvergadering. De vergadering is digitaal te volgen via RTV Purmerend.

Meer parkeerplekken
Er komen geen sociale huurwoningen, het aantal woningen is te klein voor een rendabele exploitatie. Hiervoor in de plaats worden zes extra sociale woningen meegenomen in de ontwikkeling van Gorslaan 10. Gezien de beperkte vraag naar kantoorruimte is een eerder plan omgezet naar kantoren en woningen, waardoor er extra parkeerplekken nodig zijn. De parkeerruimte tussen Steltloper 7 en 8 wordt daarom op kosten van de gemeente uitgebreid. Bewoners hebben eerder al laten weten hier niet gelukkig mee te zijn, maar wethouder Thijs Kroese laat weten dat indien nodig het parkeerterrein verder wordt uitgebreid. 

1 comment

  1. H N van Niekerk schreef:

    hier komen grote problemen met parkeren van de vele auto,s. nu staan er vele auto,s uit de andere wijk pleinbuurt. want deze bewoners hebben maar 1 parkeer plaats in hun appartement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.