De Kaasmarkt door de eeuwen heen

11/03/2018

De kern van de stad Purmerend is, hoe je ook wendt of keert, nog steeds de Kaasmarkt. Het plein heeft een uiterst boeiende geschiedenis, zowel qua bebouwing als beleving. In de loop der tijd is alle bebouwing veranderd of vernieuwd. Het plein heeft ook enige uitbreidingen en aanpassingen gekend. Grote veranderingen waren wel het stadhuis en de kerk. Purmerend had een enorm grote, in de wijde omgeving bekende kaasmarkt. Daarvan zijn nog prachtige beelden bewaard gebleven. Vroeger was de Kaasmarkt ook het plein van samenkomst van festiviteiten en defilés. En nog steeds is het een aantrekkelijk plein om te vertoeven.

Bert de Lange toont op woensdag 21 een aantrekkelijke serie foto’s waarmee de ontwikkelingen van het plein van toen naar heden worden gevolgd. Aanvang 20.00 uur, locatie: ’t Stamhuis, Kerkstraat 11. Leden van de Vereniging Historisch Purmerend hebben op vertoon van de lidmaatschapskaart vrij toegang tot de verenigingsbijeenkomsten, voor niet-leden bedraagt de toegang 3,50 euro.

Word nu lid van de vereniging. Het lidmaatschap kost slechts 15 euro per jaar en daarvoor ontvangt u twee maal per jaar ons prachtige magazine en heeft u gratis toegang tot het Purmerends Museum. Meldt u nu aan en ontvang gratis het boek Purmerend, van marktstad naar woonstad. Voor meer informatie: www.vereniginghistorischpurmerend.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *