Jubileumboek 50 jaar Vereniging Historisch Purmerend. 

07/06/2021

Op 20 mei 2021 zijn de persen gestart voor het jubileumboek 50 jaar Vereniging Historisch Purmerend. Dit boek gaat over Purmerend in de afgelopen 75 jaar. Niet over koeien, schapen en het Boemeltje, maar over de veranderingen van na de oorlog. Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot heden, een periode met grote maatschappelijke veranderingen, waarin Purmerend veranderde van een “dorp met stadsrechten” tot een middelgrote stad in de 21e eeuw. Van 6.000 inwoners naar ruim 80.000 inwoners, in zeven hoofdstukken.

Steeds kwam er weer een nieuwe woonwijk: Bloemenbuurt, Overwhere, Wheermolen, De Gors, De Purmer, Weidevenne en Kop West. Over de barre woonomstandigheden in de jaren na de Hongerwinter en over grootse plannen die niet doorgingen en lastige projecten die een groot succes werden.

Geen geschiedenisboek
Purmerend is een van de weinige plaatsen van Nederland waar na de oorlog elke tien jaar een compleet nieuwe woonwijk is aangelegd. Van ruim en groen met kleine, eenvormige huizen (Bloemenbuurt) tot ruim en groen met riante woningen en een grote verscheidenheid aan bouwstijlen (Weidevenne/Kop West). Het is geen geschiedenisboek, het is een verhaal, mede verteld door de stemmen van vele bekende en minder bekende Purmerenders die hun kleur brengen in dit boek.

Bestellen
Op 22 juni zal het eerste exemplaar worden aangeboden aan burgemeester Don Bijl en daarna is het boek voor iedereen verkrijgbaar. Bestellen kan via secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl,  of bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl. De  prijs is €19,95 (exclusief €6,75 verzendkosten). Na bestelling ontvangt u een verzoek tot betaling en de afhaalgegevens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.