Jongeren Columbuzz en ouderen van Zuidland samen op pad naar Heel Europa

23/04/2015

persbericht foto rolstoel uitje (2)Regelmatig vind er een activiteit plaats waarbij jongeren van Columbuzz, ouderen van Zuidland en cliënten van de Prinsenstichting elkaar kunnen ontmoeten. Deze keer stond er een rolstoel-uitje op het programma waarbij de jongeren van Columbuzz als rolstoelbegeleider gekoppeld werden aan een oudere van Zuidland. Omdat daar best wel wat verantwoording bij komt kijken hebben de jongeren vooraf eerst een rolstoeltraining gevolgd.

Deze training werd verzorgd door medewerkers van de Prinsenstichting en Zuidland. Tijdens de training werd er uiteraard eerst uitgelegd hoe een rolstoel werkt. Er werd ook ingegaan op hoe je als rolstoelbegeleider het beste contact maakt met iemand die in de rolstoel zit. Door het maken van een rondje door de wijk kon iedereen ervaren hoe het is om rolstoelbegeleider te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken, vooral met betrekking tot de veiligheid en het maken van contact.

Na het volgen van de training konden de jongeren en de ouderen eindelijk met elkaar op pad. Uiteraard onder begeleiding van diverse medewerkers! In colonne vertrokken de duo`s  wandelend naar Heel Europa. Daar werd iedereen getrakteerd op koffie met gebak. Het was een heel gezellig samenzijn in het restaurant, gerund door cliënten van de Prinsenstichting. De bediening was top! Na alle gezelligheid en lekkernij zijn de ouderen weer keurig netjes thuis gebracht. Zowel de jongeren als de ouderen waren zeer enthousiast. Er zal dan ook zeker weer een vervolg komen.

Het was echt weer zo`n dag met een gouden randje!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *