Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

09/10/2021

Bijna 300.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede en staan bij sport en cultuur vaak aan de zijlijn. Simpelweg omdat ouders het lesgeld of de contributie niet meer kunnen betalen. Kinderen zijn daarvan de dupe omdat ze geen lid meer kunnen worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan daarbij helpen.

Ouders of verzorgers kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair van Clup Welzijn of gemeente Purmerend, de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Hij of zij kent de spelregels en weet of het kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Waardebon
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie/ lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. De ouders of verzorgers ontvangen eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Voor meer informatie over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het indienen van een aanvraag kunt u contact opnemen met r.ootes@spurd.nl of telefoon /0299-418 100.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *