Jeugd helpt bij infotuin Heel Europa

03/09/2013

vlnr: Thimo, Donovan, Loes en Romano

Het was een mooie zomer met vooral veel zon en weinig regen. Voor de net aangelegde informatietuin langs het nieuwbouwcomplex Heel Europa was het de vraag of de tuin deze zomer zou overleven. Gelukkig reageerden een aantal jongeren op de oproep van Loes van Vlijmen om te helpen met het watergeven. Samen met Klaas Kwadijk van de Stichting Wonen en Zorg Purmerend kwamen zij regelmatig langs om water uit de naast gelegen sloot te halen en vervolgens daarmee de planten van het hoognodige water te voorzien.

Thimo:” Een keer was het heel zwaar toen er erg weinig water in de sloot stond, er kwam meer prut in de emmer dan water. “ Romano met zijn neefje Thimo hadden hun vriend Donovan en vriendin Cheyenne gevraagd om ook mee te helpen. Want twee keer per week met twintig emmers water heen en weer lopen is toch leuker als je het met elkaar doet.

Nu de scholen weer zijn begonnen en de droge periode (hopelijk) is afgelopen komt Loes alleen nog even langs om te kijken of de tuin er mooi bij staat. En dat is zeker zo, dankzij alle emmers en gieters water die over de tuin zijn gegoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.