Jens Philip, mysterie in iedere pentekening

28/09/2021

In Weidevenne woont al een aantal kunstenaars, maar nu is daar een nieuwe loot aan de kunstenaarsboom bijgekomen: Jens Philip, pas 17 jaar, maar al sinds 2017 serieus met pentekeningen bezig. Mede dankzij zijn kunstdocent dhr. Drolenga van de SG Nelson Mandela en zijn oom, beeldend kunstenaar Ruud Cornelisse, is hij zich hier intensief mee bezig gaan houden. Tijdens de Kunstroute Purmerend op 2 en 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur is zijn werk te bewonderen in atelier Bragi’s Art aan de Masaistraat 8 in Weidevenne.

Jens maakt zeer fijne abstracte werken met zwarte en witte inkt. “Ik begin ergens en heb dan nog geen idee waar het eindigt. Mijn tekeningen zijn niet met een bepaald idee gemaakt. Iedereen mag zijn eigen verhaal maken bij de tekening en dat is soms heel verrassend.” Moeder Laura ziet al vroeg dat Jens talent heeft. “Als hij zeven jaar is tekent hij koningin Beatrix met een hoed op, en die tekening vond ik best wel goed gelukt.”

Intensief proces
Naast tekenen maakt Jens ook gedichten. In 2018 wordt hij tweede bij een poëziewedstrijd van de Dichterskring Waterland. Zijn hart gaat echter uit naar het maken van zeer fijne abstracte pentekeningen. Het is een intensief proces, waar hij iedere keer een aantal uur aan werkt. “Aan de tekening van de twee delen verbonden met lijnen heb ik ongeveer twintig uur gewerkt. De tekeningen hebben verschillende formaten, het is maar net hoe het uitkomt. De ene keer werk ik op een zwarte achtergrond met witte inkt en de andere keer weer andersom. In de toekomst wil ik aan de slag gaan met kleur, en ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.”

Divided Worlds
De naam Bragi’s Art komt van de dichtersgod Bragi, zoon van Odon en Gunnlod, uit de Noorse mythologie. Jens houdt van mysterieuze zaken, net als zijn tekeningen, vandaar dat hij deze naam heeft gekozen. Ondanks zijn nog jonge leeftijd zijn de pentekeningen al van een bijzondere kwaliteit. In de etalage van de Wereldwinkel (Achter de kerk) is zijn werk Divided Worlds te bekijken, een van zijn grotere werken. Voor meer informatie over Jens: website Bragi’s Art.

Het routeboekje van de kunstroute Purmerend kunt u hier downloaden en alvast het werk van de kustenaars die hun deuren openzetten bekijken. De kunstroute is op 2 en 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. In Weidevenne is, naast het werk van Jens in zijn atelier aan de Masaistraat, ook het werk van Ada Aukema en Wim Tielemans in Heel Europa te bekijken.

Tip van de redactie: Kunt u niet meedoen aan de Kunstroute op 2 en 3 oktober, neem dat contact op met Jens voor een bezoekje aan zijn atelier op een ander tijdstip. Het is beslist de moeite waard.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *