Jens Philip in de etalage

02/08/2022

Elke maand staan lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelt de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met één of meerdere werken. De maand augustus is dat Jens Philip. Hij is, mede dankzij zijn kunstdocent dhr. Drolenga van de SG Nelson Mandela en zijn oom, beeldend kunstenaar Ruud Cornelisse, sinds 2017serieus met pentekeningen bezig in zijn atelier Bragi’s Art in Weidevenne.

Jens maakt zeer fijne abstracte werken met zwarte en witte inkt. “Ik begin ergens en heb dan nog geen idee waar het eindigt. Mijn tekeningen zijn niet met een bepaald idee gemaakt. Iedereen mag zijn eigen verhaal maken bij de tekening en dat is soms heel verrassend.  Het is een intensief proces, waar ik iedere keer een aantal uren aan werk. De tekeningen hebben verschillende formaten, het is maar net hoe het uitkomt. De ene keer werk ik op een zwarte achtergrond met witte inkt en de andere keer weer andersom. In de toekomst wil ik aan de slag gaan met kleur, en ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.”

Mysterie in iedere tekening
De pentekeningen zijn van bijzondere kwaliteit en waren in 2021 te bewonderen  tijdens de Etalageroute, Kunstroute en in de Wereldwinkel. Tijdens de Art Fair 2022 in de Markthal in Purmerend was er veel belangstelling voor het werk van Jens. De naam Bragi’s Art komt van de dichtersgod Bragi, zoon van Odon en Gunnlod, uit de Noorse mythologie. Jens houdt van mysterieuze zaken, net als zijn tekeningen, vandaar dat hij deze naam heeft gekozen.

In november- december is werk van Jens Philip te zien in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Meer informatie is te vinden op bragisart@gmail.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.