Jan Kuiper verrast met Koninklijke onderscheiding

13/09/2018

Woensdagmiddag wandelde Jan Kuiper niets vermoedend het oude stadhuis aan de Kaasmarkt binnen voor een interview. Tot zijn grote verbazing zat de voormalige raadzaal vol met familieleden en bekenden en toen er bij hem een lichtje ging branden, moest hij dat toch even verwerken. Burgemeester Don Bijl verwelkomde iedereen en noemde de vele activiteiten waar Kuiper zich voor inzet. Onder andere: voorzitter, penningmeester en secretaris van harddraverijvereniging Prins Bernhard, waar Jan aan toevoegde; ‘manusje van alles’. Jan Kuiper kreeg de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Jan Peter Dompeling overhandigde de decorandus de ingelijste aanbevelingsbrieven, waarna een geëmotioneerde 81 jarige Jan Kuiper liet weten: ”ik ben de koning zeer erkentelijk voor deze onderscheiding.”

Decorandus, tot 1997 zelfstandige (accountantskantoor), ontplooit/ontplooide de volgende activiteiten: De heer Jan Kuiper heeft zich vanaf 2002 ingezet voor het jaarlijkse evenement Harddraverij, dat ruim 145 jaar bestaat en één van de grootste jaarlijkse evenementen in Purmerend is, en wordt gezien als dé reünie voor alle oud-Pumerenders en ondernemers. Hij is voorzitter, penningmeester en secretaris van harddraverijvereniging Prins Bernhard en houdt zich bezig met organisatie en begroting. Ook verzorgt hij de sponsoring. Hij is hierdoor van onschatbare waarde door zijn enthousiasme, inzet, passie en onderhandelingskwaliteiten. Hij verzet in zijn eentje het werk van een heel leger vrijwilligers en draagt bij tot het slagen van het evenement.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Tevens organiseerde hij tot 2017 een groot muziekfestijn, het ‘Hengstenbal’ dat vele honderden bezoekers trekt. Hij was tot 2005 penningmeester van voetbalvereniging FC Purmerend en tot 2010 penningmeester van tennisvereniging Elckerlyc. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is de heer Kuiper bij Koninklijk Besluit van 5 juli 2018, nr. 2018001203, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau .
De redactie feliciteert Jan met deze koninklijke onderscheiding.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. Ans Felix schreef:

  Jan heeft het verdient,en zet zich al jaren in voor de kortebaan draverij!

 2. martine schreef:

  Zo te zien was het geen verrassing voor hem. Hij was er helemaal op voorbereid met zijn oranje accessoires.

  1. Jan Peter Dompeling schreef:

   Hij was onder valse voorwendselen naar de kaasmarkt gelokt, hij wist nergens van !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *