Inloopmiddagen VHP weer van start

25/08/2020

Zaterdag 29 augustus starten de inloopdagen van de Vereniging Historisch Purmerend weer, zij het met de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met corona. Er kunnen maximaal vier personen per keer binnenkomen. Er is geen koffie of thee en bij binnenkomst moeten de handen gedesinfecteerd worden. Wie van plan is om te komen doet er verstandig aan een plekje te reserveren. Graag uiterlijk op de vrijdag vooraf even een mailtje sturen naar voorzitter@historischpurmerend.nl om komst en tijdstip aan te kondigen.

De formule van de inloopmiddagen is zo langzamerhand wel bekend. Toch maar even een geheugenopfrissertje. De inloopmiddagen worden elke laatste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur gehouden in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10. Foto’s en ansichtkaarten van oud-Purmerend, plattegronden, kaarten, prenten, schilderijen en objecten van Purmerendse bedrijven zijn er te bewonderen. Voor de verzamelaars zijn er dubbele ansichtkaarten te koop, evenals boeken. Wiefoto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, is ook welkom.

Purmerend in 1965
Onlangs maakte Dirk Groot ons attent op een prachtige film van Firma Ringer Film, die via het Nederlands Instituut Beeld en Geluid is te zien. Het is een promotiefilm voor Ring-spaarzegels, opgenomen in diverse dorpen en steden in Nederland tijdens de jaren 60. De film ‘Een dag in Purmerend’ is opgenomen in 1965. Het is heel leuk om zoveelbekenden voorbij te zien komen. U kunt de film hier bekijken. De film duurt ongeveer 45 minuten. Veel plezier!

Heeft u zelf ook nog filmmateriaal met beelden uit het verleden? Devereniging zou er blij mee zijn en kan helpen met digitaliseren ervan.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *