Inloopavonden tijdelijke woningen

09/09/2018

Op 26 april 2018 heeft de gemeenteraad de plannen goedgekeurd om ongeveer 120 tijdelijke woningen te plaatsen in Purmerend, verspreid over vier locaties. In opdracht van de raad zijn de locaties, in samenspraak met de betrokkenen, verder uitgewerkt. Met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. De aangewezen locaties zijn het Karekietpark, de Etserstraat, de Westerweg 69 en de Kanaaldijk. Het college investeert negen miljoen euro in dit project. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben.

De gemeente organiseert op 11 en 13 september 2018 inloopavonden over de realisatie van de tijdelijke woningen. Op deze avond worden de aangepaste tekeningen gepresenteerd. Locaties inloopavonden dinsdag 11 september tussen 19.00 en 21.00 uur in het wijkcentrum De Inval (Karekietpark 16) en donderdag 13 september tussen 19.00 en 21.00 uur in Kind en Tienercentrum Riekstraat (Riekstraat 21).

Kanaaldijk
De locatie Kanaaldijk is gemeentelijk eigendom en gelegen in Kop West. Het perceel is onbebouwd en heeft een woonbestemming. Op de locatie kunnen 21 tijdelijke woningen worden geplaatst, in drie lagen gestapeld. Er worden een aantal bezoekersparkeerplaatsen bij gerealiseerd. De definitieve voorwaarden en manier van toewijzen wordt nader uitgewerkt en op een later moment gecommuniceerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden, laat dan hier uw gegevens achter.

Toewijzing
Op welke manier mensen in aanmerking kunnen komen voor de woningen is nog niet bekend. Via de website Wonen in Purmerend kan men informatie vinden over de ontwikkelingen. Naar verwachting wordt hierover half oktober meer duidelijk.

Bron Gemeente Purmerend

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *