Inge Bečka in het Purmerends Museum 

15/10/2021

In het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt loopt van 16 oktober tot en met 17 april 2022 een bijzondere expositie met keramiek van de gerenommeerde kunstenaar Inge Bečka, woonachtig en werkzaam in Westbeemster. De tentoonstelling Inge Bečka – Spot On. Aardse tradities en theatraal vertoon vindt plaats in het Kunstkabinet van het museum en toont werken uit verschillende periodes van haar kunstenaarschap. Voor deze expositie maakte het museum samen met de kunstenaar een keuze uit haar gehele oeuvre.

Inge Bečka is een breed gewaardeerde keramiek kunstenaar en ontwerper. Ze exposeerde in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in collecties over de hele wereld. Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van natuurvormen met  strakke, geometrische vormen. Ze gebruikt vaak bijzondere kleuren als diepblauw, goud en zilver en schuwt daarbij niet om te experimenteren met talloze andere tinten en reliëfs.  

Foto Saggar Stack.

Het Purmerends Museum is blij om een hedendaagse kunstenaar uit de eigen omgeving te exposeren en legt met deze expositie tevens een verbinding met de rijke geschiedenis van het Purmerendse  keramiek uit de periode 1895-1907 dat permanent in het museum is te zien.  Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 16.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 – 16.00 uur

Purmerends Museum: Kaasmarkt 20 1441 BG Purmerend. Tel. 0299-472718
Mail: info@purmerendsmuseum.nl.  VVV | Museumwinkel: Peperstraat 35 1441 BH Purmerend. tel. 0299-207022. Mail: vvvpurmerend@gmail.­com [Ook binnendoor bereikbaar via het Purmerends Museum].

Wegens een ingrijpende verbouwing is de tweede etage van het museum tot en met december 2021 gesloten voor het publiek. Op deze etage vindt de herinrichting plaats van de vaste opstelling over de geschiedenis van de stad Purmerend en de omliggende regio en Purmerend als historische marktstad. Ook komt er een open depot of verhalenkamer. De rest van het museum is gewoon toegankelijk.

Foto Dennis A-Tjak

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *