Informatietuin bijna af

09/07/2013

Zaterdagochtend 6 juli is de voltooiing van de informatietuin bij het wooncomplex Heel Europa weer een stukje dichterbij gekomen. Afgelopen week zijn de hardhouten blokken geplaatst en was het tijd om te planten. Steven Delva van Delva LandscapeArchitects, Loes van Vlijmen van de wijkkerngroep Weidevenne, Jochem Versloot (van het tuinbedrijf met dezelfde naam), Klaas Kwadijk van SWZP (stichting wonen en zorg Purmerend) hebben hun (mooie) vrije zaterdag opgegeven om de tuin aan te kleden. Binnenkort komen er ook informatiepanelen te staan over de voortgang van de bouw van Heel Europa.

Tijdens het planten komen er regelmatig bewoners langs die benieuwd zijn naar de namen van de planten. Vooral omdat het planten zijn die je niet dagelijks ziet. Naast de meerstammige iep zijn hier te bewonderen: vedergras, Franse lavendel, ijzerhard, herfstanemoon en prachtkaars.

Het is vooral belangrijk dat de planten genoeg water krijgen. Gezien de weersverwachting voor de komende tijd zal het hard nodig zijn om ze te begieten. Wooncompagnie is nog op zoek naar bewoners die gedurende de zomermaanden de planten willen verzorgen, zoals water geven en onkruid wieden. U kunt zich hiervoor opgeven bij info@weidevenner.nl. Loes van Vlijmen van de wijkkerngroep Weidevenne zal als contactpersoon de coördinatie van het tuinonderhoud op zich nemen.

foto: Delva Landscape Architects

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.