In de brievenbus: hondenpoep

26/06/2020

Beste mensen,
Het is mij opgevallen dat veel buurtbewoners van de naastgelegen wijken hun hond uitlaten in de straat Mesa Verde. Op zich natuurlijk geen probleem, als de honden maar aangelijnd zijn en het liefst kort, zodat er geen problemen ontstaan met aankomend verkeer. Het belangrijkste is echter dat men de hondenpoep opruimt. Ik heb nu al zoveel excuses gehoord; ‘ik wist het niet, de Amazonelaan is te vies, nee hier geldt geen opruimplicht, want er staat geen paal’.

Het zou fijn zijn als men respect heeft voor de bewoners aan de Mesa Verde en iedereen zich aan de regels houdt. Dit is al jaren een groot probleem en er komen steeds meer nieuwe bewoners met een hond bij. In de hectische tijd waarin wij nu leven is respect het wondermiddel voor vele dingen. De bewoners van Mesa Verde zullen u enorm dankbaar zijn.

Naam en adres bekend bij de redactie. 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

4 comments

 1. Alwin schreef:

  Als er geen paaltje staat valt het gebied onder de AVP en is er juist wel aanlijn- en opruimplicht! Helaas weten weinig hondenbezitters dit (of hebben we schijt aan) en zou handhaving hierop moeten letten.

 2. Jaap Bakels schreef:

  Als dagelijkse honduitlater valt mij op dat hondenpoep in het algemeen niet vaak op straat ligt in Weidevenne, ook Mesa Verde hoort bij mijn dagelijkse rondje.
  Even een korte anekdote aantal weken geleden.
  Bij het uitlaten van mijn hond “Bikkel” kwam ik op een maandagochtend half negen vier vissers tegen verspreid over “Mesa Verde”, hadden allen nieuwe hengels en waren niet erg geïnteresseerd in het vangen van visjes.
  Ook het gebruik van de mobiele telefoon viel mij op, vissers doen heel weinig en zeker niet bellen.
  Bij de school denieuwewereld stond een busje geparkeerd met een Belgisch kenteken, op gepaste afstand heb ik dat busje voor een paar minuten geobserveerd.
  Mijn vermoeden kwam uit, de vier “vissers” stapte in en reden snel weg.
  Heb die ochtend aangifte gedaan, en ’s avonds kwam een zeer sympathieke buurtagente nog evens langs om nog even mijn verhaal persoonlijk te horen.
  Soms ziet zit de wereld er anders uit dan je denkt.

 3. Willem Bouman schreef:

  Je moet altijd opruimen tenzij er met een paal aangegeven is dat het niet hoeft

 4. Sylven schreef:

  Mesa Verde heeft mooie gras stukken aflopend naar ‘t water.
  Daar is veel overlast. Het zou zo fijn zijn weer kinderen te zien spelen met rubberen bootjes van uit het gras lekker dollen. Of echte sportvissers in alle rust te zien genieten. Een blauwe Reiger die er vlak naast staat, hoe mooi is dat. Zulke plaatjes heb ik in geen tijden geschoten.
  Met uw medewerking wordt het weer leuk.
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *