Hop Weidevenne zorgt voor reuring

19/04/2018

Woensdag 18 april werd door de bewonersgroep Hop Weidevenne de eerste bewonersavond georganiseerd. Deze informatie- inspraakavond voor omwonenden werd gehouden in de Orangerie van Zuidland. Aanwezig waren, naast de bewonersgroep Hop Weidevenne, wijkmanager Michael Lanting en gemeentemedewerker Willem van Kranenburg. Ruim dertig bewoners kwamen langs. Bijzonder was dat bewoners zich per Hoplokatie hadden gegroepeerd. Er was een groep uit de buurt bij de Wereldbol, achter de Port Saidweg/Suezweg en langs de Kanaaldijk.

Na de introductie door Jannie van der Ploeg, een van de initiatiefneemsters, werd er gelijk flink van leer getrokken tegen haar. ‘ Hoe is de besluitvorming, wat is de procedure, wie zijn de groep Hop Weidevenne, wie heeft bedacht waar de Hop’s moeten komen? Jullie dwingen iets op aan de bewoners zonder aan de gevolgen te denken. Hoe bepalen jullie het draagvlak. Wat als 1 rij woningen dichtbij de Hop deze niet wil en andere rijen daarachter wel? ‘

Nog veel hobbels voor HOP
Het leek erop dat veel bewoners de uitnodiging voor de informatie-avond als een bericht zagen dat de Hop’s er definitief gaan komen. ‘Een Hop in de kom A-7 is een goed plan, doe het daar of bij de Boffert, maar niet bij ons voor de deur.’
Wijkmanager Michael Lanting nam het woord en vertelde dat er deze avond geen besluit genomen zal worden, en dat het niet fair is om de leden van de HOP-groep aan te vallen. “Het zijn ook bewoners en het is de bedoeling om met elkaar in gesprek te gaan. Kom met ideeën, denk mee, geef suggesties.” Er komen meer bewonersavonden en dan pas zal men kijken naar draagvlak en of er 1 of meer Hop’s komen of niet.

De algemene tendens was: Een Hop liever niet dichtbij woningen. Dat zorgt voor parkeeroverlast, hangjongeren, stankoverlast en geluidsoverlast. De bewonersgroep Hop Weidevenne neemt alle suggesties, vragen en opmerkingen mee en zal deze evalueren. Volgende bewonersavonden staan gepland op: 20 juni in Zuidland en 25 juni in Heel Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. H. de Wilde schreef:

    Wat betekend HOP?

    1. Conny Dijkstra schreef:

      Hop staat voor Honden Ontmoetings Plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *