Hondenontmoetingsplaats (HOP) een stapje dichterbij

15/06/2019

De bewonersgroepen Weidevenne en Wheermolen hadden de handen ineengeslagen en kwamen woensdag 12 juni naar het gemeentehuis voor het overhandigden van hun plan/voorstel voor het realiseren van een HOP in beide wijken. Wethouder Eveline Tijmstra, die hondenbeleid in haar portefeuille heeft, nam de plannen in ontvangst.  Tijmstra: “Het is fantastisch dat zoveel bewoners zich hebben ingezet voor de leefbaarheid in hun wijk. Ik ken de HOP in Purmer-Zuid en zie veel bewoners daar gebruik van maken. Het huidige hondenbeleid stamt uit 2002 en in de tussentijd zijn er al een aantal aanpassingen geweest, maar dat waren losse besluiten. Misschien is het goed om het hele beleid nog een keer te bekijken en daar hoort dit plan uiteraard ook bij.”

Patricia (Weidevenne) en Carla (Wheermolen) overhandigden via een duopresentatie de plannen aan de wethouder. Patricia en Carla: “Hop staat voor een hondenontmoetings- en uitrenveld, maar ook voor saamhorigheid in de wijk. Tijdens de verschillende bewonersavonden zijn bewoners samen gekomen om hun tegenvoorstellen en ideeën aan ons te melden. Natuurlijk kunnen wij het niet iedereen naar de zin maken, maar deze voorstellen zijn in samenspraak met bewoners opgesteld.”

Carla en Patricia

Applaus
Willem van Kranenburg, ambtenaar hondenbeleid van de Gemeente Purmerend gaf de enthousiaste en doortastende bewoners een schouderklopje: “De afgelopen jaren is het vaak moeizaam geweest om dit bewonersinitiatief te realiseren, maar dat dit plan er nu toch ligt, verdient zeker een applaus voor het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers.Na bestudering van de plannen zullen de voorzitters van beide HOP groepen worden uitgenodigd voor een gesprek. De bewoners zijn optimistisch want, zo lieten ze weten: “Het begin is er, nu is het afwachten of de honden in Wheermolen en Weidevenne ook hun eigen hondenontmoetingsplek krijgen, maar we zien het met vertrouwen tegemoet.”

Jannie (Weidevenne), Eveline Tijmstra en Carla (Wheermolen).

Hop Purmer-Zuid

Plannen Hop Weidevenne

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *