Hoge hakken en lange stokken op de markt

05/08/2020

Anderhalve meter, ook op terras.

Ondanks dat een aantal vaste bezoekers de dinsdagmarkt waarschijnlijk hadden ingeruild voor het strand en zwembad of lekker op vakantie waren, werd de wekelijkse warenmarkt in Purmerend redelijk goed bezocht. Voor de kopers en kijkers was het echter niet al te moeilijk om de anderhalve meter afstand zo veel mogelijk in acht te nemen. Ook bij de handelaren, die de klanten via aangegeven looppaden en linten bij de kraam ontvingen, liep alles op de bekende rolletjes

Tijdens de markt liep er een opvallend duo door de stad. Met een vrolijke act maakten zij de marktbezoekers attent op de anderhalve meter maatregel. Een dame op hele hoge hakken, die zelfs boven de kramen uitkwam, en een meneer met een anderhalve meter meetlat in de hand maakten de bezoekers duidelijk dat afstand houden nog steeds wenselijk is en hoe lang anderhalve meter in het echt is. Het optreden werd ondersteund door team Handhaving en ook de terrassen werden bezocht.  

Opvallende meetstokken
steltloper, anderhalve meter, purmerend, De meeste bezoekers vonden het ‘leuk en prima’, maar er waren ook opmerkingen als ‘zou niet nodig moeten zijn’. Een vaste bezoeker van de markt vond deze manier van aandacht vragen voor de anderhalve meter ‘beter dan hekken of lelijke witte strepen op straat’ en ‘door die opvallende meetstokken kan je goed zien hoe lang anderhalve meter eigenlijk is, je moet het de mensen gewoon laten zien’.

Vriendelijke manier
Burgemeester Bijl: ‘We merken dat mensen het lastig vinden om zich aan de anderhalve meter afstand te houden. Met deze actie willen we mensen op een vrolijke en vriendelijke manier herinneren aan de maatregel. We zien het aantal besmettingen helaas weer stijgen en daarom is het echt belangrijk dat we afstand houden. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle’.
Het is zeer goed mogelijk dat de dame op de hele hoge hakken en de meneer met de meetstokken de komende dagen zomaar ergens anders opduiken.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *