Hoera, er kan weer gelachen worden

30/04/2022

Zondag 8 Mei 2022 om 12:30 vindt er een lachyoga-workshop plaats in de OASE aan de Amstellaan 2 in Purmerend. De workshop duurt ongeveer een uurtje, daardoor kunnen deelnemers ervoor en erna nog andere dingen doen, het is een fijne break in de dag. Lachen is voor alle leeftijden, wellicht is het een idee om met je moeder voor Moederdag deze workshop bezoeken. De kosten voor deelname zijn tien euro. Opgeven kan door te bellen naar Edith, tel: 0628734911.

Volgens Edith is lachen niet alleen leuk, maar ook gezond. “Natuurlijk konden we altijd nog lachen, maar de afgelopen twee jaar waren we aan veel regels gebonden en werd er toch wat minder gelachen, dan voorheen. En dat is zo jammer. Lachen is namelijk ontzettend gezond en als je twintig minuten of langer lacht, is het nog veel heilzamer. Net als bij sporten, maak je het stofje endorfine aan. Tijdens het lachen span je heel veel spieren aan en daarna voel je je prettig en ontspannen. De endorfine geeft je een goed en positief gevoel. Ook worden tijdens het lachen stresshormonen afgebroken en stofjes aangemaakt die weer goed zijn voor je immuunsysteem.”

Echt of nep
Edith: “ Als je dit allemaal zo leest, waarom zou je dan niet lachen? Misschien lukt het gewoon even niet. Maar ook dat is geen probleem, want als je nep lacht of toneel-lacht,  bereik je toch hetzelfde effect, ontdekte dokter Kataria die de lachyoga uitvond. Sindsdien kun je op steeds meer plekken lachyoga beoefenen.”

Is 8 mei niet de juiste datum en komt een andere keer beter uit, dan is er de mogelijkheid om mee te doen met een familiedag, bedrijfsuitje of een ander gezamenlijk moment.  Een afspraak maken kan via website www.nazbyedith.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.