Historische Stadswandeling

06/05/2022

Watersnood 1916 Weeshuissteeg

De wandelschoenen kunnen aan. De Gildegidsen gaan op de zaterdagen 7, 14 en 21 mei weer op stap voor de Historische wandeling door Purmerend. In de binnenstad van Purmerend zijn nog veel historische panden te vinden en achter elk pand schuilt een verhaal. Ook over straten, stegen en markten is veel te vertellen. Wie woonden in de panden en wat gebeurde er in gebouwen en op de markten? Naast toeristen krijgen ook Purmerenders tijdens een stadswandeling een verrassend kijkje in de historische keuken van de eigen stad.

Het Gilde Purmerend biedt verschillende thema’s om gezellig wandelend onder leiding van ervaren gidsen meer te weten te komen over de stad, bewoners en omgeving. Op 7-14 en 21 mei staat de Historische Stadswandeling op het programma. De gidsen vertellen over de meer dan 600 jaar oude stad. Het vissersdorp met een groot kasteel, de markten na de droogmakerij, de geschiedenis van het Noordhollands Kanaal, de watersnood in 1916 en natuurlijk over de meer dan 118 Rijks- en gemeentemonumenten in de stad.

De tocht duurt ca. 1½ uur. Deelname kost € 4,00 Start om 13.30 uur bij de VVV-museumwinkel. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag. voor 15.30 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022 of per mail: wandelingen@purmerendsmuseum.nl

Gidsen van dienst zijn: Hanny Does en Dick Blokker.

Hanny Does

Dick Blokker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.