Historische Markt

17/01/2018

De Vereniging Historisch Purmerend (VHP) organiseert op zondag 21 januari 2018 weer een Historische Markt. Deze zal plaatsvinden in Partycentrum Concordia, Koemarkt 45 in Purmerend van 12.00 tot 16.00 uur.

Net als in voorgaande jaren zullen er weer diverse oudheidkundige/historische verenigingen uit omliggende plaatsen aan deelnemen. Naast de VHP zijn dat Historisch Centrum Amsterdam-Noord, Historisch Genootschap Jisp en Historische Vereniging Oud Hoorn. Ook het Waterlands Archief heeft er een stand, evenals het Schooltje van Dik Trom (Warder), de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk, de Zaanse Molen en de Dames Haakvereniging.

Veel foto’s en/of diverse historische bijzonderheden zullen worden getoond door Corwim de Jongh, Ber de Lange, Jan Kramer, Piet Gans en Dea van Marle. Jaap van Kuler kan u informeren over (het publiceren van) de stamboom van Purmerendse (en andere) families. Als speciale attractie laat een mandenvlechter zien hoe vroeger manden werden gemaakt.
Daarnaast zullen een aantal korte, oude filmpjes over Purmerend en omliggende plaatsen vertoond en is er volop gelegenheid foto’s en kaarten te ruilen, te kopen en/of te verkopen. Er zullen ook boeken te koop zijn.

U kunt zich tijdens de markt opgeven als lid van de vereniging. U ontvangt dan twee maal per jaar het verenigingsblad en u heeft gratis toegang tot het Purmerends Museum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *