Historie Weidevenne 5 (2001)

04/02/2018

Wijkmanager Edwin Färber (geheel links) bij het wijkkantoor

Wijkmanager Edwin Färber (geheel links) bij het wijkkantoor

In 2001 is kwadrant II en III grotendeels opgeleverd. De bouw van woningen in het 1e deelplan in kwadrant IV gaat dit jaar van start. De gemeente Purmerend gaat verder met consumentgericht bouwen, dat wil zeggen, variatie in woningtype en straatbeeld, geen eenheidsworst maar woningen en wijken afgestemd op de wensen van de “toekomstige” bewoners.

Wijkbeheer
Januari 2001 is de uitgave van de 1e wijkkrant van Weidevenne. Deze krant werd toen gemaakt door wijkbeheerder Edwin Färber. Wijkbeheer had nog geen echt wijkkantoor zoals in de andere wijken. In 2001 werd gestart vanuit een woning aan de Merapistraat 18. Op het “kantoor” waren werkzaam 2 wijkagenten, 1 parttime administratief medewerkster. 1 wijkconciërge en de wijkbeheerder. Pas in 2004 werd de wijkpost aan de Nijlstraat  geopend.

Wijkagenten
Rob van der Kwast en Ger Doesburg waren de 1e wijkagenten. Ger was al vanaf het begin in 1998 werkzaam in de wijk. Het ligt in de bedoeling dat de wijkagenten de ontwikkeling van de nieuwe wijk intensief gaan begeleiden. Beter voorkomen dan genezen valt te lezen in de 1e wijkkrant. Met name de bouwplaatsen zijn de grootste zorg voor de politie. Met zekere regelmaat worden de wijkagenten geconfronteerd met een golf  van diefstallen dan wel vernielingen.

Sportpark
Op 9 juni 2001 krijgt Weidevenne met de opening van het nieuwe sportcomplex van FC Purmerend er een echt sportpark bij. Dit complex ligt bij de 1e afslag van de A7 richting Hoorn.

Dit is voorlopig de laatste aflevering in de reeks Historie van Weidevenne. Heeft u zelf nog foto’s of leuke informatie over de periode 2002 tot heden? De redactie is benieuwd naar de verhalen en foto’s van bewoners. Mail naar redactieweidevenner@gmail.com. Een nieuwe reeks is in de maak..

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *