Historie herleeft voor senioren Purmerend

24/06/2020

Senioren in Purmerend weten het nog wel, vroeger stond er bij de kermis altijd een draaiorgel. De ouders van Henk Wipprecht van marktkaashandel Zuidoost Beemster hadden een zweefmolen en daarbij speelde een Frans straatorgel van 1912 de sterren van de hemel. De ouders van Henk leven helaas niet meer, de zweefmolen is verkocht, maar het straatorgel is samen met een kleinere versie altijd bewaard gebleven. Gelukkig maar, want vandaag stond Henk met zijn draaiorgel bij vier verschillende seniorenflats- en woningen in Purmerend.

Het gaat nu gelukkig wat beter met de coronapandemie, maar veel ouderen missen noodgedwongen nog steeds het contact met familieleden en vrienden. Daarom organiseerde Rotaryclub Purmerend Weidevenne in samenwerking met Henk Wipprecht een momentje van aandacht en ontspanning. De afgelopen periode heeft Rotaryclub Purmerend Weidevenne iedere veertien dagen verschillende acties op touw gezet, waarbij veel ondernemers zich belangeloos hebben ingezet. Er waren DJ’s, zangeres Diny Boon, contactclown Flo en het draaiorgel dat iedere keer weer de senioren even opvrolijkten.

Zeer tevreden
Astrid Wijda van de Rotary: “Ik vond dit zo leuk om te doen, en ik ben zo dankbaar naar de mensen die dit allemaal uitgevoerd hebben. Ik zie een mevrouw samen met iemand dansen op het balkon en een ander staat heerlijk te zwaaien, al die blije gezichten, daar doen we het voor.” Pieter Struijk vult aan: ” Wij hebben het alleen maar bedacht, maar juist al die sponsoren hebben er in feite voor gezorgd dat het zo’n succes is geweest. Petje af voor iedereen die heeft meegeholpen.”

Het centenbakje (mansbakje) is inmiddels een eurobakje geworden, maar daar hadden deze senioren vandaag gelukkig geen last van, want ook deze keer mocht er gratis en voor niets genoten worden.
Kijk voor meer foto’s naar het webalbum

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Ron Blok schreef:

    Weer een geweldige actie van de Rorary en Henk Wiprecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *