Hij is er weer! Wijkkrant Weidevenne

30/06/2020

Dit weekend, of net ervoor, zijn de wijkkranten weer op de mat gevallen. Net als vorige keer zat de wijkkrant als bijlage in de gecombineerde krant Purmerend op Zondag en Purmerends Nieuwsblad. Binnenkort gaan deze twee kranten samen in één editie en komen de wijkkranten weer op de vaste bezorgdag. Vanwege de coronacrisis is alles nog anders, maar Ad Broeders, Ria Groot, Peter Mackaay, Adrie Wien en Koos van Lunteren hebben er weer een leuke en interessante krant van gemaakt voor bewoners van Weidevenne, Kop West en omstreken.

Reporter Koos fietste deze keer langs het Noordhollandsch Kanaal en schilt een sinaasappeltje met juffrouw Weidevogel, die vroeger juffrouw Ooievaar werdt genoemd. Op Hemelsvaardag bracht de redactie een bezoek aan Piet Jonker omdat het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In beweging
Ook werd een bezoekje gebracht bij de jongerenwerkers van Clup die vanwege de sluiting van jongerencentra tijdens de coronacrisis de jeugd opzoekt. Daarnaast wordt een kijkje genomen bij een wooncomplex, waar enthousiaste spurdmedewerkers de bewoners op de balkonnen, begeleid door gezellige muziek, lekker in beweging houden.

Een leuke en originele activiteit was de 3D tekening bij Woonstate W.C.J. Pastoors, waar de redactie met veel plezier een kopje koffie is gaan drinken. Ook het terras van De Jutter werd bezocht en wijkmanager Michael Lanting laat vanaf de thuiswerkplek zijn licht schijnen over de afgelopen weken.

Digitaal
Natuurlijk is er ook deze keer een puzzel in de rubriek Ken je wijk, waarmee een cadeaubon is te winnen. Alles bij elkaar weer een mooie wijkkrant met informatie voor bewoners van Weidevenne en omstreken. Heeft u de krant niet in de bus gekregen (geen bezorging, Nee-Nee sticker) of woont u ergens anders, dan is de krant samen met de Wijkkrant Centrum, te vinden op weidevenner.nl onder digitale wijkkranten.

Koos op pad

Wijkmanager Michael Lanting thuis

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *