Hij is er weer; Wijkkrant Weidevenne

31/10/2021

De nieuwe wijkkrant Weidevenne is deze week weer op de mat gevallen. Het is de zesde editie van dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Adrie Wien, Kitty van den Berge en met medewerking van Ron de Boer, maakten er weer een prima geheel van. Opmaker Gerjan Stolp (Werkom) zorgde zoals altijd voor een prettig leesbare krant. Ook deze keer zijn er een aantal interessante onderwerpen bekeken, besproken, gefotografeerd en beschreven.

De krant opent met een artikel over de buurt Afrika, het op één na grootste continent van de wereld. Er is een mooi natuurgebied en veel huizen staan aan het water. Ook de straatnamen worden belicht, met als uitzonderingen in deze ‘Afrikaanse wijk’ namen uit Australië en echte Hollandse namen zoals Van Damplein. Ook op de voorpagina een kennismaking met de nieuwe wijkagent Bart de Looper, al werkzaam bij de politie sinds 2009.

Baardvleermuis
Verder in de krant een verhaal van wijkwethouder Paul van Meekeren over zijn woonjaren in de wijk, de coronaproblemen en de komende gemeenteraadsverkiezingen. Iets heel anders, maar erg interessant is de uitelg over het vlieggebeuren in en rond het Beusebos door vleermuizen die bepaald niet zitten te wachten op de bouw van een hotel.

Plein van de Verenigde Naties
Een bewoonster schrijft een noodkreet over bomen en het weg schoffelen van planten rond bomen. De gemeente geeft uitleg over de situatie. De naamsverandering van de rotonde bij de wereldbol wordt beschreven en er wordt teruggekeken op Burendag in heel Europa en natuurlijk ontbreekt de leuke puzzel ook deze keer niet.

Heeft u geen wijkkrant ontvangen of een Nee-Nee sticker op de bus?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

Aanmelden voor de wekelijkse digitale Nieuwsbrief van weidevenner.nl kan door op deze link te klikken. Dan blijft u wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *