Herinrichting parkeerterrein Slotplein

30/03/2022

Er wordt nog volop gebouwd aan het Slotplein, vroeger Slotsteeg. Het parkeerterrein kan echter ook wel een opknapbeurt krijgen, met name de onoverzichtelijke in- en uitrit en door omhoog groeiende boomwortels. Als de nieuwe woningen klaar zijn gaat de gemeente aan de slag met de inrichting van het plein zelf. Een in het verleden door bewoners bedacht plan voor een glazen overkapping zal het niet worden, er komt meer aandacht voor de historie van deze plek waar ooit Slot Purmersteijn heeft gestaan.

De bedoeling is om bestaande bomen en het aantal parkeerplaatsen zo veel mogelijk te behouden. De in- en uitrit wordt verbeterd, zodat het makkelijker wordt om het plein op en af te rijden. Er wordt een transformatorhuisje geplaatst voor onder meer de nieuwe woningen. Dit huisje is staat deels verscholen achter de ruïne en omliggende struiken.

Nieuwe boom
Daarnaast komt er meer ruimte voor de restanten van het slot. Om dat mogelijk te maken, worden vier parkeerplaatsen verplaatst en verdwijnt er één. Ook moet er een boom gekapt worden om twee parkeerplaatsen naar de westelijke kant van het plein te verplaatsen. Als vervanging wordt een nieuwe boom aan de Kanaalkade geplant. Ook is straks in de bestrating terug te zien waar het slot vroeger gestaan heeft.

Eerder
De verwachting is dat er dit najaar wordt begonnen met opnieuw inrichten van het Slotplein, maar mogelijk wordt het transformatorhuisje al eerder geplaatst, voor de oplevering van de nieuwbouwwoningen. Omwonenden worden op de  hoogte gehouden van de ontwikkelingen en planning.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.