Herinrichting kruispunt Neckerstraat-Kanaaldijk verloopt voorspoedig

15/08/2011

De werkzaamheden bij de Sluisbrug verlopen volgens plan. Als alles goed gaat kan vrijdagavond 19 augustus het kruispunt weer open. Bewoners van de Hazepolder kunnen dan eindelijk veilig oversteken.

De aanleiding voor de herinrichting van het kruispunt was de onveilige situatie voor schoolkinderen (en ouders) in de Hazepolder. Voorheen gingen de kinderen naar school in de binnenstad, maar nu moeten ze naar Weidevenne. Het ontbreken van uitzicht op het aanstormende verkeer veroorzaakte veel irritatie bij de ouders. Bewoners halen herinneringen op terwijl ze toekijken bij de werkzaamheden. Een omstander vertelt: “Ongeveer vijfendertig jaar geleden hielden ruim 300 bewoners de brug bezet om de gemeente te dwingen de brug en de kruispunten veiliger te maken. Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover.”

Leedvermaak

De herinrichting betekent voor bewoners van de Thorbeckekade twee weken lang volks(leed)vermaak voor de deur. Ondanks de vele omleidingsborden rijden honderden automobilisten door de afzetting om vlak voor het kruispunt weer te moeten keren. Met een kleine auto lukt dat wel, maar ook vrachtauto’s en zelfs gelede bussen van Arriva storen zich niet aan de verkeersborden en moeten halsbrekende toeren uithalen om achteruit rijdend weer terug te komen bij de omleiding. Een bewoner: “Het is vermakelijk om de boosheid te zien van de mensen die weer terug moeten, maar uit frustratie over hun eigen domheid, eigenwijsheid en onverantwoordelijkheid, scheuren ze dan met hoge snelheid en tegen het verkeer in, door de wijk. Met de vele spelende kinderen (vakantie) is dat levensgevaarlijk.”

De bewoners zien het hoofdschuddend aan; “Gelukkig is het hier snel weer over, maar waarschijnlijk hebben deze overtreders ook in hun eigen wijk of buurt maling aan verkeersborden of snelheidsbeperkingen. Het zal je buurman/vrouw maar zijn.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *