Herinrichting Julianastraat binnenkort van start

01/02/2021

Er is begonnen met de aanbesteding van de werkzaamheden en het maken van een plan om de risico’s te beperken van het werken tussen historische gebouwen. Alle stukken zijn naar de geselecteerde aannemers gestuurd en begin maart komen zij met aanbieding. Eind maart wordt dan bekend gemaakt wie de bieding heeft gewonnen en het werk gaat uitvoeren. De verwachting is dat in april met de werkzaamheden gestart kan worden, maar voor die tijd voeren nutsbedrijven al voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het vervangen van de waterleiding.

De woningen aan de Julianastraat zijn in het begin van de 20e eeuw gebouwd en over het algemeen in redelijke tot goede staat,  ook zijn er enkele monumentale panden in het werkgebied. De aannemer houdt hier rekening mee bij het bepalen van zijn werkmethode. Daarnaast wordt continu door een onafhankelijke partij gecontroleerd of er geen nadelige gevolgen ontstaan door de werkzaamheden.

Riool
GMB Rioleringstechnieken start op 1 februari met het reinigen van de bestaande vuilwaterriolering. Het repareren van deze riolering start een week later. De aannemer voorziet de riolering van een nieuwe kunststof binnenlaag (kous). Deze kous harden zij uit met uv-licht. Na uitharding neemt deze nieuwe naadloze buis de volledige functie van de oude buis over. Dankzij deze methode hoeft de straat niet open en zijn bewoners binnen enkele dagen verzekerd van een goed functionerend riool. De reparatiewerkzaamheden duren twee weken. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer, dus de planning kan wijzigen.

Afgesloten
Tijdens het repareren van de riolering is de Julianastraat afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Bewoners kunnen wel parkeren in de straat. Om dit mogelijk te maken wordt het eenrichtingsverkeer voor omwonenden tijdelijk opgeheven. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de Julianastraat. Daarnaast zijn de woningen, die lozen op de riolering in de Julianastraat, één tot twee dagen afgesloten van de riolering. Dat houdt in dat er overdag beperkt water kan worden geloosd.

Geveltuintjes
Aanvragen voor geveltuintjes is nog mogelijk. Geef dit door voor 5 februari. De geveltuin is maximaal een tegel diep. De gewenste breedte mag u zelf aangeven. De maximale breedte van de geveltuin is de breedte van uw woning. De gemeente neemt de aanleg van de geveltuin mee in de uitvoering van het werk. De plantjes regelt u zelf. Wel krijgt u van de gemeente een tuincentrumbon van € 10,- per tegelbreedte tot een maximum van € 50,-.

Voor vragen kunt u mailen naar Paula de Groot, omgevingsmanager, via  omgevingsmanagement@purmerend.nl of bellen via (0299) 452 452.
Bewonerstekening Julianastraat 12-11-20

Julianastraat 1913

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Bertus Kramer schreef:

    Prima werk van vernieuwing riool
    Als men maar geen grondwater stand onbeschermd gaan weg pompen Want dar kennen we nog de ellende van bij het aanbrengen van deze bestaande riool
    Want de huisjes zijn gezet op huizen palen met kespen waarop de fundering bogen gemetseld zijn die de druk opvangt van de gevelsteen Dus let op en laat de controleurs hun bouw kennes
    Controle in acht nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *