Herfstwandelen voor senioren

26/09/2021

Startplaats wandeltocht bij de Jutter.

Spurd organiseert in de herfstmaand oktober verschillende wandelingen in diverse wijken. Alleen of met anderen kunnen wandelaars genieten van bekende en minder bekende plekken in Purmerend en Beemster. De route loopt ook steeds door de woonwijk, waardoor de verschillen in bouwstijl goed zichtbaar zijn. De eerste wandeling start in Weidevenne op vrijdag 1 oktober bij de  parkeerplaats van De Jutter om 13.00 uur, adres: Weidelandpad 3. De routes door Weidevenne en de Gors zijn helaas minder geschikt voor mensen met een rollator.

Samen wandelen in de frisse lucht geeft plezier en zorgt voor de nodige beweging en daarnaast kunnen de wandelaars genieten van de prachtige kleuren in de natuur die de herfst zo kenmerkt. De wandelingen door de verschillende woonwijken geven een mooi beeld van de verschillen per wijk. Van het Groengebied in Weidevenne tot wandelen door het bos in de Purmer. Een wandeling door de wijk is vijf kilometer lang en vindt plaats over verschillende ondergronden. Bij de start ontvangt u een uitgeschreven route en een plattegrond waarmee u de route kunt lopen. Onderweg zorgt een kop koffie of thee voor een gezellig moment samen.

Data wandelingen zijn:   

Vrijdag 1 oktober wandelen door Weidevenne, start parkeerplaats De Jutter om 13.00 uur.

Woensdag 6 oktober wandelen we door woonwijk de Gors: start parkeerterrein Zwanebloem om 10.00 uur.

Dinsdag 12 oktober is woonwijk Overwhere aan de beurt start parkeerterrein winkelcentrum Overwhere aan het Leeuwerikplein om 14.00 uur.

Maandag 18 oktober wandelen we door de Beemster. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats Spelemei, Winterrietpeerpad 2 om 13.00 uur.

Woensdag 27 oktober tot slot wordt een bezoek gebracht aan de Purmer. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats van voetbalvereniging Wherevogels om 10.00 uur.

In verband met de organisatie willen we graag vooraf weten op hoeveel mensen gerekend kan worden. Aanmelden is tot twee dagen voor de wandeling van uw keuze mogelijk. Dat kan door een mail naar info@spurd.nl of via telefoon 0299-418100 onder vermelding van naam, telefoonnummer, email adres en de naam van de woonwijk, waar u wilt meewandelen.
Aanmelden voor meerdere wandelingen is ook mogelijk. Vermeld in de mail alle gewenste data. Deelname kost € 2,50 per persoon per wandeling ter plaatse te voldoen per pin of contant.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *