Hendrik Koppe heeft het weer geflikt

20/05/2019

Afgelopen zondag is de Purmerendse judo zwaargewicht Hendrik Koppe van judoclub Kodokan eerste geworden op de All Japan International Open 2019 in het Japanse Fukui. Koppe, die zonder zijn vaste coach Davtyan op judoreis was door Japan, won al zijn drie wedstrijden van een Japanse tegenstander met een Ippon (vol punt). Koppe begon nerveuzer dan anders aan zijn eerste gevecht, waarschijnlijk door de ambiance in deze Japanse dojo (ruimte waar de judomat ligt), maar die schroom was hij echter volledig kwijt in de volgende wedstrijden.

Daarin wierp hij de schroom en zijn tegenstanders van zich af en schitterde de negenvoudig wereldkampioen weer als vanouds met geweldige heupworpen die het nodige applaus opleverde van het Japanse publiek dat dergelijk spectaculair judo altijd zeer waardeert.

Nieuwe vrienden
Hendrik, staat inmiddels meer dan vijftig jaar op de judomat, maar was nog nooit in Japan, de bakermat van het judo, geweest. Hendrik: ”Door omstandigheden had ik tijd om deze reis te maken, ook al was het in mijn eentje, maar in het judo tref je altijd nieuwe vrienden en dat maakt deze sport, of voor mij eigenlijk meer een levenswijze, ook zo bijzonder.”
Het volgende doel dit jaar is het behalen van zijn tiende WK-titel later dit jaar in het Marokkaanse Marrakech.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *