“Heel Europa” gaat niet met vakantie

22/07/2013

foto: Facebookpagina, Heel Europa

De bouwvak is inmiddels begonnen maar dat geldt niet voor het complex Heel Europa. Smit´s Bouwbedrijf uit Beverwijk werkt tijdens de bouwvak gewoon door. Sinds de eerste paal op 22 januari 2013 is de bouw van het complex aan de Genuahaven voortvarend aangepakt. De kelder, waar de boxen komen, is al klaar.

In totaal zijn er 520 heipalen de grond in gegaan. De heipalen zijn 24 meter diep de grond ingeslagen. Op het deel waar de woontoren komt, zijn er meer heipalen geslagen dan op het laagbouwgedeelte. Dit heeft te maken met de hoeveelheid massa die op de heipalen drukt. Eerst is er een damwand van achttien meter diep geheid om de kelder uit te kunnen graven. Deze damwand wordt nu weer verwijderd omdat de kelder klaar is. De ingang, bestaand uit betonnen trappen naar de kelder, is ook al aangelegd en bekleed met beschermend materiaal om schade tijdens de bouw te voorkomen. Frans Verhoeve van de Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep (BBA Heemskerk) is de opzichter die alle verschillende disciplines in de bouw controleert.

Planning

Frans: “De contouren van de laagbouw worden steeds beter zichtbaar. Stempels ondersteunen nu nog de eerste verdieping van de vloer en galerij. Dat is ook wel nodig want één galerijdeel weegt tien ton. Na het storten van de eerste verdiepingsvloer en het uitharden van het beton worden de stempels weer verwijderd. De oprijbaan naar de parkeerplaatsen die bovenop de laagbouw komen, weegt maar liefst veertig ton! Er staat één speciale kraan om al dit zware materieel te kunnen verplaatsen. Binnenkort komt er een tweede, kleinere kraan. De planning is als volgt: week 29/30: de vloeren van de 1e verdieping hoogbouw en laagbouw worden gestort. Er wordt begonnen met het plaatsen van de wanden van de hoogbouw. Week 31: de vloeren van de begane grond van de laagbouw worden gestort. Week 32: de tweede bouwkraan wordt geplaatst. Het hele complex zal waarschijnlijk klaar zijn over 420 werkbare dagen, dan is het inmiddels eind 2014.”

De bouw is te volgen via het fotoalbum en artikelen op deze website en via de Facebookpagina van Heel Europa.

foto: facebookpagina, Heel Europa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.