Hazepolder, eigen wijk in Weidevenne

22/08/2021

Jarenlang is de Hazepolder een ‘wijk over de sluis’ met de sluisbrug als grens tussen de binnenstad, later door buitenpoorters omgedoopt tot ‘stadje’. Totdat Weidevenne aan de horizon verschijnt. Nieuwe huizen, nieuwe bewoners, Purmerend West gaat groeien. In de Hazepolder vinden ze het prima, ‘zolang er geen autostrada, meubelboulevard, veemarkt, klein Manhattan of andere megalomane plannen worden uitgevoerd, gaan ze hun gang maar’. In 1998 vindt er een massale volksverhuizing plaats zonder in- en uitpakken, want de inwoners van de Hazepolder wonen dan opeens in Weidevenne.

Hoewel de buurt officieel een onderdeel is van het grote Weidevenne zien de meeste bewoners dat toch anders. ‘Ze kunnen het noemen zoals ze willen, maar voor mij is en blijft het Hazepolder’ verwoordt een bewoner de verhuizing. In de Hazepolder is altijd genoeg te doen. Van toneel tot carnaval en van klaverjassen tot bingo. De beruchte kampweken staat velen in het geheugen gegrift en feesten zoals de Purmerade zijn nog niet vergeten. Het is in de loop der jaren allemaal wat minder geworden, maar in het clubhuis van de buurtvereniging worden geregeld activiteiten georganiseerd.

Wijkblad
De buurtvereniging heeft een eigen wijkblad (ook te vinden op www.hazepolder.net) waarin alle activiteiten worden aangekondigd. Deze keer is er aandacht voor de financiële consequenties voor de clubkas vanwege coronamaatregelen, de jaarvergadering, Soos op maandag, Dansen in de Hazepolder, Bingo, Algemene kennisquiz en de traditionele Fietspuzzeltocht (ook niet leden mogen meefietsen). De start van de biljart- en dartclubjes wordt besproken en natuurlijk ontbreekt een puzzel, met als prijs een heerlijke taart, niet. Helaas gaat de inmiddels beroemde Rommelmarkt dit jaar niet door.

Vrijwilliger
Zoals bij vrijwel elke andere club of vereniging is het lastig om nieuwe vrijwilligers te vinden en in de Hazepolder wordt gezocht naar iemand die het Wijkblad wil verzorgen. Het blad komt zes keer per jaar uit. Wilt u meer weten of u zich aanmelden? Stuur een mailtje naar wijkblad@hazepolder.net.

Aanmelden voor de gratis digitale nieuwsbrief van weidenner.nl kan door op deze link te klikken. Dan blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum. Heeft u nieuws of iets te melden uit de buurt? Stuur een bericht of aankondiging naar redactieweidevenner@gmail.com.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *