Hans Schipper in de etalage van de Museumwinkel

04/05/2022

In Purmerend kunnen hedendaagse kunstenaars werk laten zien op een unieke plek in het centrum van de stad. De Museumwinkel aan de Peperstraat is door het Purmerends Museum beschikbaar gesteld om elke maand een kunstenaar van Kunstcollectief Purmerend de gelegenheid te geven zijn of haar werk aan het publiek te tonen en zo meer bekendheid te krijgen. In de maand mei is dat Hans Schipper. In de winkel is meer werk en informatie te vinden.

Hans komt rond het jaar 2000 in aanraking met glas in lood. De aanwezigheid van een oude huiskamerdeur geeft de doorslag, als Kunstencentrum Wherelant start met een korte cursus glas in lood onder leiding van Ingrid Schipper en Frans Berntsen worden in korte tijd de beginselen van glas in lood uitgelegd. Na de eerste cursus volgen een tweede, derde en vierde, met inmiddels Nataliya Vladychenko als docente. Dan is de basis voldoende stevig en kan zelfstandig worden gewerkt. De huiskamer is inmiddels ingeruild voor een eigen werkplaats op het noorden en gaandeweg komen er opdrachten.

Art nouveau
Het begint met familie en vrienden en daarna ook van anderen. Er staan en hangen inmiddels ramen in Middenbeemster, Heerhugowaard en Ursem, maar ook in Ede-Wageningen, Oosterhout en Apeldoorn. Hans haalt zijn inspiratie uit 19e eeuwse Engelse en Belgische art nouveau. 

Wilt u meer weten over Hans Schipper, kijk dan op zijn website:
Schipper-doorzichtig.nl/hans

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West en Centrum, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.