Grote belangstelling voor zonnige Spurd Winterwandeling

17/12/2021

Spurd organiseerde ook dit jaar weer de Spurd-Winterwandelingen voor senioren. De Kaasmarkt was op donderdag 16 december het startpunt van verschillende wandelingen door stedelijk Purmerend en Beemster. Er waren drie routes uitgezet van 2,5, 5 en 10 kilometer. Gelukkig konden de wandelingen met inachtname van de coronamaatregelen doorgaan en de belangstelling was zo groot dat een aantal wandelaars teleurgesteld moesten worden. Om er een geslaagde dag van te maken zorgde Spurd ook nog eens voor een lekker zonnetje.

De gekozen routes konden individueel of met een groepje worden gelopen en voerden door bekende en minder bekende delen van Purmerend en Zuidoostbeemster. De routes van 2,5 kilometer en van vijf kilometer gingen  langs en door oude en jonge wijken van Purmerend. De route van tien kilometer ging ook door de Beemster. Het startschot voor de vijf en tien kilometer klonk om 13.30 uur. De deelnemers kregen een uitgeschreven route met plattegrond mee en onderweg waren er ‘lopie- koek en zopie’ punten met een drankje en een hapje. Na afloop ontving elke wandelaar een goodiebag, met producten en informatie van lokale ondernemers.

Blijf bewegen
Helen Kaptein, specialist ouderen – sportstimulering bij Spurd, is blij met de grote belangstelling. “Zo maken mensen op een andere manier kennis met bijvoorbeeld de nieuwbouw en met de wandeling door de Beemster wordt ook de verbinding gelegd tussen de sfeer in de binnenstad en het landelijke van de polder.” Collega Cindy Schmidt, uitvoerend specialist ouderen bij Spurd: “Ons motto is ‘laten bewegen en blijven bewegen, je hele leven’ en daar is wandelen een belangrijk onderdeel van.

Elke week
De vele deelnemers genoten van de wandelingen. “Zo kom je op plekken waar je anders nooit komt. Normaal fiets je erlangs, maar nu wandel je er tussendoor.” Een andere deelnemer vertelt: “Prachtig weer een veel mooie plekjes gezien, waarvan ik het bestaan niet wist.” Alles bij elkaar een geslaagd evenement en… er wordt gefluisterd dat er volgend jaar mogelijk elke week een wandeling op het programma staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *