GroenLinks wil roetveegpieten bij intocht Purmerend

07/12/2018

GroenLinks Purmerend mengt zich in de pietendiscussie en heeft schriftelijke raadsvragen gesteld aan het college over de intocht van Sinterklaas in Purmerend. De politieke partij vraagt aan burgemeester en wethouders onder andere waarom het college de insteek van de NTR/het Sinterklaasjournaal niet onder de aandacht brengt van de Stichting Purmerend Marktstad en er daardoor enkel zwarte pieten mee doen. Daarnaast wordt gevraagd of het college bereid is om zo snel mogelijk met de Stichting Purmerend Marktstad en andere organisaties in gesprek te gaan en voor volgend jaar voorwaarden te stellen aan het krijgen van een vergunning om te komen tot een moderne Sinterklaasviering.

Volgens GroenLinks is de Sinterklaasviering een lange traditie, maar met een zwart randje. Zij wijzen op de al jaren slepende pietendiscussie die door meerdere maatschappelijke groepen onder de aandacht is gebracht en mede daardoor langzaamaan een transitie is ingezet door NTR/het Sinterklaasjournaal.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 comments

 1. Bram schreef:

  Alsjeblieft niet zeg 😢

 2. Aw boer schreef:

  Leefbaar wil het oude kinderfeest behouden in de oorspronkelijke vorm dus met zwarte Piet

 3. E. Visser schreef:

  Ophouden met die roetveeg Piet! Ook voor volgend jaar een echte zwarte Piet met mooi zwart kroeshaar! 😊

 4. Tiedo Wilschut schreef:

  Eindelijk komt er in Purmerend ook wat in beweging! Ik schaamde me dood tijdens de intocht van 2018: alleen ouderwetse zwarte pieten bij de intocht. Hoe leg ik dat mijn kinderen uit? Schaam je Stichting Purmerend Marktstad. Hopelijk ook gewone roetpieten bij de intocht in 2019, dan blijft het voor iedereen een leuk feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *