Groen Lintje 2019 voor Lieke Creemer

10/07/2019

Onder het voorwendsel van een barbecue met de GroenLinks fractie  kwam Lieke Creemer nietsvermoedend naar Grand Café Heel Europa. Voor ze het goed en wel in de gaten had, werd ze toegesproken door fractievoorzitter Fred Beijert en kreeg totaal verrast het Groen Lintje 2019 overhandigd voor haar tomeloze inzet voor groen en duurzaamheid in Purmerend. Lieke is actief als docent groen en coördinator duurzaamheid op het Clusius College in Purmerend, maar ook als privépersoon. Beijert: “Haar inzet getuigt van een enorm doorzettingsvermogen en inzet voor natuur en biodiversiteit.”

Lieke werkt zo’n twintig jaar op het Clusius College, waar zij leerlingen nieuwsgierig wil maken naar en leren over het belang van hun groene leefomgeving. Zij weet de leerlingen enthousiast te maken en te houden voor de natuur. Sinds enkele jaren organiseert zij samen met leerlingen van het Clusius College goed bezochte miniconferenties en vindt deskundigen bereid hun kennis over groen en duurzaamheid te delen met de aanwezige leerlingen en anderen. Bovendien is zij mede-organisator van de jaarlijkse voorjaarsbloemenmarkt op het schoolplein.

Vlinderslinger
Samen met Jessica de Koning heeft zij een crowdfundingactie gehouden voor de aanleg van een ‘vlinderslinger’, een lange grondstrook met planten en bloemen om de biodiversiteit te vergroten. De actie was een succes en enkele maanden geleden is de aanleg van de ‘vlinderslinger’ in de omgeving van de Aletta Jacobslaan begonnen. Lieke was initiatiefneemster voor het verkrijgen van het keurmerk Eco-school, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt daarvoor een stappenplan voor certificering. Leerlingen zijn actief betrokken in dit proces, zij bedenken acties en voeren deze samen met iedereen in en om de school uit. Het Clusius College heeft mede dankzij Lieke als een van de eerste scholen in Nederland als Eco-school ‘De Groene Vlag’.

Beusebos
Niet alleen is Lieke bezig met het onder de aandacht brengen van groen en duurzaamheid bij de leerlingen van school. Zij is ook enorm betrokken bij de actiegroep Vrienden van het Beusebos, die het bosgebied in de kom van de A7 ongeschonden wil behouden. Het belang van natuur en biodiversiteit staan bij Lieke voorop.

Lieke, totaal beduusd, bedankte iedereen en wilde graag kwijt ‘dat ze het niet allemaal alleen doet’.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *