Groen is goed geregeld in Weidevenne

14/07/2019

In opdracht van Gemeente Purmerend zal hoveniersbedrijf Dolmans Wieringen Prins B.V. uit Amsterdam de komende twee jaar het groenonderhoud in Weidevenne uitvoeren. De werkzaamheden zijn echter afhankelijk van de weersomstandigheden, want als het bijvoorbeeld erg veel geregend heeft, kan er niet meteen gemaaid worden. Onkruid groeit soms sneller dan verwacht, maar dit wordt regelmatig gecontroleerd. Houtafval wordt in verband met duurzaamheid afgevoerd naar de Stadsverwarming Purmerend en ook ander groenafval zal duurzaam verwerkt worden.

Het onderhoud bestaat onder andere uit:
– verwijderen van onkruid in plantvakken en rond bomen;
– snoeien van plantvakken, randen en hagen;
– maaien van gazons, trapvelden en grasstroken;
– bijmaaien van bomen en obstakels;
– verwijderen van bladeren in plantvakken in het najaar

Variatie
De gemeente heeft in verband met de biodiversiteit (verschillende levensvormen) een aantal locaties aangewezen die ecologisch beheerd worden. Dit kan er misschien wat rommelig uitzien, maar voor vlinders, bijen, insecten en dieren zijn deze plekken erg belangrijk. In de groenspecial 2019 van Gemeente Purmerend wordt uitgelegd waarom de gemeente biodiversiteit belangrijk vindt.

Rodger Dekker: aan het snoeien

Achterstand
Het team van projectleider Jelle de Vries is druk bezig in de Tigrisstraat. Voorman Rodger Dekker:“Bewoners zijn vaak geïrriteerd door de achterstand van het groenonderhoud. Wij doen onze stinkende best om het weer netjes krijgen, maar dat gaat niet in één keer. Als ik dan merkt dat er groenafval, stenen en glas in de perken en struiken liggen, vind ik dat onbegrijpelijk en gevaarlijk. Stel dat we gaan snoeien/maaien waar glas ligt; dan vliegt dat alle kanten op! Wij mogen alleen onkruid verwijderen rondom plantvakken en bomen, niet op de straat zelf, en dat is soms moeilijk om uit te leggen. Maar ach, onder het genot van een kopje koffie willen we dat graag uitleggen.”

Maar hoe zit het nu met het onkruid op de straten in de wijk?
Dit wordt verzorgd een ander bedrijf, voor deze vraag gaat de redactie nog op stap. Wordt dus vervolgd.

Voor vragen kunnen bewoners terecht bij de medewerkers van Dolmans Wieringen Prins op locatie of bellen met de projectleider Jelle de Vries, telefoon: 020-301 3010. Op facebookpagina Groen Onderhoud Weidevenne is informatie te vinden over de werkzaamheden.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Kerssens schreef:

    Ik ben heel blij dat er aaangepakt wordt. Ik heb wel een vraag over de plantsoenen bij bos bij grand canyon en Sierra Madrestraat. Deze zijn al langdurig erg verwaarloosd. Er wordt wel af en toe onkruid gewied maar van het oorspronkelijke beplantingsplan is volgens mij niet veel meer over. Ook zijn de planten die er nu nog staan niet echt aantrekkelijk. Het ziet er weliswaar wat groen uit maar ook saai en zielig. Ik zou graag willen weten of er plannen zijn om deze plantenbakken na 20 jaar weer eens onder de loep te nemen. Ik zou pleiten voor meer variëteit en bloemen. Ik kan desgewenst wel een paar foto’s sturen maar ik weet niet wie ik hiervoor moet hebben.

  2. Marie de Jonge schreef:

    Goed om te lezen dat er veel waarde gehecht wordt aan het behoud en onderhoud van groenvoorzieningen in de gemeente. Naast dat het er netjes uitziet, straalt het ook sfeer en gezelligheid uit wanneer plantsoenen en openbare parken er verzorgd uitzien. Succes met het achterstallige onderhoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *