Gratis activiteiten voor zestigplussers in zomermaanden

08/07/2021

Spurd en Cultuurhuis Wherelant realiseren vanaf aanstaande donderdag op de sportcomplexen van FC Purmerend en van vpv Purmersteijn een gratis toegankelijk inloopfestival. Zestigplussers uit Purmerend en Beemster kunnen in juli en augustus op donderdagmiddag tijdens zomeractiviteiten leeftijdgenoten ontmoeten. De coronaproof activiteiten in de buitenlucht helpen om de zomerperiode in een ongedwongen en plezierige sfeer plezierig en fit door te komen en maken bovendien nieuwe sociale contacten mogelijk. Sportief bewegen en culturele activiteiten bevorderen volgens de organisatoren ontmoetingen en contacten
Het afwisselende programma van het inloopfestival dat donderdag 8 juli start, bestaat onder meer uit bewegen op muziek met aerobics, loopspelen, boogschieten, walking voetbal, racketsporten als tennis en balspelen als korfbal en handbal. Creatief bewegen kan in of bij de kantine tijdens workshops als schilderen, boekje maken en druktechniek. Er zijn voldoende spelmaterialen om andere activiteiten te doen. Professionele begeleid(st)ers helpen de middagen tot een grote gezellige ontmoeting maken. 

Sportief bewegen
Het inloopfestival met zomeractiviteiten voor ouderen is donderdagmiddag 8, 15, 22 en 29 juli op het sportcomplex van FC Purmerend, Savannastraat 51-53 in Weidevenne en 5, 12, 19 en 26 augustus op het sportcomplex van vpv Purmersteijn, Van IJsendijkstraat 140 in Overwhere. Ruim zittende kleding en sportschoenen zijn handig voor wie sportief wil gaan bewegen.

Koffie of thee
De openstelling van de sportcomplexen voor het inloopfestival is van 13.15 uur tot 16.00 uur. Om 13.30 uur en om 14.30 uur kan men meedoen aan een afwisselend programma van een half uur. Daarnaast kan iedereen kiezen wat men de rest van de middag gaat doen. Dat kan een beweegactiviteit zijn, een creatieve workshop of een gesprek met een kop koffie of thee. 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *