Graffitiworkshop bij de skatebaan

25/06/2014

Vaak wordt Graffiti in verband gebracht met vandalisme. Graffiti bestaat echter ook als kunstvorm en jongeren van Columbuzz (onderdeel van Clup Welzijn) hebben dat begin juni bewezen! Op 1 juni vond er voor en door jongeren een Graffitiworkshop plaats bij de skatebaan in Weidevenne. Daar staat een enorme Graffitimuur die speciaal voor deze kunstvorm ontworpen is. De Wolf Verf & Wand uit Purmerend was zo aardig om de spuitbussen te sponsoren. Van de Praxis kreeg Columbuzz een emmer latex cadeau.  Dankzij deze gulle giften kon iedereen gratis meedoen!

De jongeren kregen op de dag zelf hulp van Graffiti-artiest: Shando. Hij was al vroeg in de morgen begonnen met het witten van de muur. Tijdens de workshop heeft hij onder andere verteld hoe je Graffiti moet spuiten, wat er allemaal bij Graffiti komt kijken en heel belangrijk: wat er wel en niet mag! Voorzien van mondkapjes en handschoenen ging iedereen los op de witte muur. Het was een leerzame, creatieve en vooral gezellige dag met hele mooie en verschillende kunstwerken als resultaat.

Clup Welzijn

Clup Welzijn helpt mensen om mee te doen in de samenleving. Om te beginnen in hun buurt, maar ook daarbuiten. Wij ondersteunen buurtbewoners om zélf actief te zijn of te worden, als zij dat willen en als dat nodig is. Daarbij zoeken wij altijd de verbinding met anderen. Want het hebben van goede contacten vergroot het leef-plezier en kan problemen voorkomen. Bij ons werk sluiten wij geen personen of groepen uit. Clup Welzijn laat iedereen meedoen!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *