Graffitikunst ter ere van de Melkwegbrug en website

06/10/2012

Op zaterdag 13 oktober wordt de Melkwegbrug geopend. Nadat er in 2006 door de gemeente opdracht werd gegeven een voet- en fietsverbinding te realiseren over het Noordhollands Kanaal is er zes jaar later een brug gerealiseerd die, zoals veel grootschalige overheidsprojecten, de gemoederen aardig heeft beziggehouden. Feit is dat de grote aantallen fietsers en voetgangers uit de Weidevenne die nu nog over de sluisbrug het stadje bereiken voortaan sneller en veiliger op hun bestemming zijn.

Om dit te vieren zijn er op de dag van de opening muzikale optredens op de Kanaaldijk. Van streetdance tot havenkoor en van pop tot stedelijk orkest. Daarnaast is er een springkussen en een echte limonadekabouter! De wijkkerngroep en de redactie van de wijkkrant wilden deze dag ook iets leuks doen en daarom wordt er in samenwerking met Clup welzijnswerk een Graffiti-clinic georganiseerd op de skatebaan, vlakbij de Melkwegbrug. Hier mag de jeugd zich uitleven op de graffitimuur onder leiding van echte graffitiartiesten. De clinic staat in het teken van de opening van de Melkwegbrug en www.weidevenner.nl, de website van de kerngroep en de wijkkrant Weidevenne. U als lezer van dit artikel bent uiteraard bekend met deze website maar door er een mooi stuk graffiti over te maken hoopt de kerngroep deze nieuwssite met al het nieuws uit  Weidevenne nog meer bekendheid te geven. En wanneer kan dat beter dan op de dag van de opening van de brug!

Er zijn geen plekken meer beschikbaar voor deze clinic. Wel organiseert Clup  vaker graffiti-clinics. Informeer bij Edith Merks (e.merks@clup.nl) naar de mogelijkheden.

Klik hier voor het volledige programma van de opening op 13 oktober.

De foto is genomen tijdens de introductiedagen van Het Plankier, de school naast de skatebaan. We zien Edith in actie met leerlingen van de school. (bron: twitter, @sboHetPlankier).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.