Gildewandelingen Open Monumentendagen

09/09/2021

Op 11 en 12 september kunnen de wandelschoenen aan voor een speciale stadswandeling in het teken van Open Monumentendag. De Gildegidsen gaan deze dagen op stap voor een aantal korte wandelingen van ongeveer een uur (normaal duren de stadswandelingen ongeveer twee uur) om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de cultuur in deze stad. Vanwege de coronamaatregelen zijn de wandelingen voorlopig nog wel beperkt tot de anderhalve meter regel en acht personen per groep. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag voor 15.30 uur bij de Museumwinkel.

De vertrektijden vanaf de Museumwinkel aan de Peperstraat: Zaterdag 11 september 13.00 – 14.00 – 15.00 uur en zondag 12 september om 13.00 uur. Deelname is gratis. Telefoon 0299 207022 of per mail: wandelingen@purmerendsmuseum.nl. Als er nog plaats is kan men alsnog op de dag aansluiten.

Inclusie
In Purmerend en Beemster zijn op Open Monumentendag allerlei monumenten open voor publiek en zijn door leuke activiteiten de monumenten ook zelf te beleven.
Het thema dit jaar ‘inclusie’, met als slogan ‘Mijn monument is jouw monument’, sluit mooi aan bij de komende fusie tussen de gemeenten Purmerend en Beemster. Een goede gelegenheid voor de inwoners van beide gemeenten om elkaars monumenten en daarmee elkaars geschiedenis te ontdekken.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *